21. července 2008 • 10:16

Teplice povede Plíšek

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Novým trenérem fotbalistů Teplic byl dnes jmenován Jiří Plíšek. Dosavadní sportovní manažer pražské Sparty nahradí Petra Radu, který převzal českou reprezentaci.



Bývalý sportovní manažer pražské Sparty nahradí Petra Radu, který převzal českou reprezentaci. Pětatřicetiletý kouč v Teplicích podepsal jednoroční smlouvu s opcí, navíc spojil realizační tým i s divizní rezervou, kterou povedou dva z jeho asistentů.

Plíšek do Teplic přišel už 9. července, tehdy ale převzal jen divizní B-tým a čekal, jak se vyvine situace kolem Rady. U rezervního týmu měl zavést nový model přípravy a zcela jej profesionalizovat, což se záhy po Plíškově jmenování k ligovému celku projevilo i na složení nového realizačního týmu. K dosavadním asistentům Zdeňku Kluckému a Liboru Macháčkovi přibudou i Lukáš Přerost s kondičním trenérem Alešem Pítou z rezervy.

"Teplice jsou tým moderna, který se snaží hledat nové trendy, přiblížit se vyspělému světu," vysvětlil Plíšek na dnešní tiskové konferenci.

Pětatřicetiletý kouč se nové role ujme až dnes, tedy jen necelé dva týdny před startem ligy. "Není to zrovna nejvýhodnější situace, ale je to realita. Máme dost omezený prostor ke změnám, takže budeme držet kontinuitu s tím, co tu odvedl Petr Rada," vysvětlil Plíšek.

Přesné cíle Teplic se zdráhal prozradit, tlak na umístění ve špičce však nakonec připustil. "Ambice klubu sahaly vždy k těm nejvyšším metám, tudíž bychom se mezi pěti šesti kluby měli pohybovat pokaždé," řekl kouč krátce před tím, než zamířil na úvodní sezení s hráči.

Plíšek má zatím s trénováním v nejvyšší české soutěži minimální zkušenosti. Předloni vedl v třinácti zápasech 1. FC Slovácko a vyhrál pouze jednou, desetkrát odešel poražen. V listopadu 2006 pak nastoupil do Sparty jako šéf skautingu a funkci sportovního manažera na Letné vykonával do letošního jara.

"Určitě je to dosavadní vrchol kariéry, ale i ve Spartě jsem byl blízko velkému fotbalu a načerpal hodně zkušeností, nedělejte ze mne takového nováčka," řekl ČTK pětatřicetiletý kouč, který na sebe nejvíce upozornil při angažmá v Željezničaru Sarajevo, s nímž vedl bosenskou ligu a dokonce si zahrál Pohár UEFA.

Působil u tří mládežnických reprezentací a v roce 2002 byl vyhlášen nejlepším mládežnickým trenérem roku v České republice. Pracoval rovněž v druholigovém Ústí nad Labem.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud