25. července 2008 • 18:14

Šmicer hlásí návrat

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista pražské Slavie Vladimír Šmicer začne v příštích dnech s přípravou na blížící se sezonu. Lékaři mu sundali dlahu, která chránila jeho zraněnou achilovku, a povolili mu začít s tréninkem.



Bývalý reprezentační záložník si achilovu šlachu poranil v závěru minulé sezony. V letní přestávce pak komentoval zápasy na evropském fotbalovém šampionátu, čímž rozzlobil trenéra Karla Jarolíma, podle něhož se Šmicer dostatečně nevěnoval rehabilitaci.

V průběhu června dostal zkušený ofenzivní středopolař na nohu novou pevnou fixaci a teprve nyní, týden před startem nového ročníku nejvyšší soutěže, může začít s přípravou.

"Dostal jsem od lékařů povolení trénovat, tak začnu na kole, pak budu běhat. Když to půjde dobře, tak bych do čtyřech týdnů mohl zkusit trénovat s týmem," uvedl Šmicer na klubovém webu.

Až příští týdny tak definitivně určí, zda se ještě populární slávista vrátí na trávníky. "Budu muset především dohnat kondici. Ale už to nebude pod takovým tlakem. V mých letech do toho mohu jít s čistou hlavou. Když to půjde, budu rád. Když achilovka zátěž nevydrží, budu muset kariéru ukončit," pokračoval Šmicer.

Rád by ale ještě s fotbalem pokračoval. "Když budu zdravý, tak bych rád sezonu ještě zkusil, slíbil jsem to Slavii. Po zisku titulu možná byl ideální moment pro to skončit a já bych si ušetřil některé ty nepříjemné věci, které se kolem toho vyrojily. Ale beru to v pohodě. Vím, že Slavia o mě zájem má, já mám také chuť to zkusit," dodal.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud