21. září 2008 • 18:28

Místo kanonády strach

Autor: Aleš Roll
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středočeské derby se radovala domácí Mladá Boleslav. Svého soka z Kladna srazila už v úvodu – po osmi minutách vedla 2:0!



Další gól ovšem domácí nepřidali a v závěru se strachovali o výsledek. Výhru nakonec uhájili a již šest zápasů si drží neporazitelnost.

„S výsledkem jsem spokojen a ve většině utkání i s předvedenou hrou. Body se počítají, ale kdyby to bylo 3:1 nebo 4:1 bylo by to ještě lepší,“ konstatoval po utkání kouč domácích Pavel Hapal.

Diváci, kteří na boleslavský městský stadion dorazili se zpožděním, museli litovat. První úder do kladenské sítě totiž padl již po 41 sekundách! Rajnoch nacentroval do vápna, tam míč zadáci hostů odvrátili pouze před Poláčka a ten bez problémů ranou pod břevno otevřel skóre.

O druhý úder se postaral kanonýr Luboš Pecka. Ten se v základní sestavě objevil naposled v 1. kole na Letné. Poté mu to nedovolilo zranění. V neděli byl však v 8. minutě na správném místě. Obránce Mach vystřelil, míč se odrazil k Peckovi a ten všechno propálil.

„Když prohráváte v Boleslavi v osmé minutě 2:0 už s tím moc neuděláte. Spíš jsem se divil, že nás domácí nedorazili,“ líčil kladenský záložník Tomáš Strnad.

Pak ještě přišla dělovka Mendyho a domácí zvolnili tempo. Málem se jim to vymstilo ve 41. minutě, kdy kladenský Dubský nastřelil levou tyč. I domácí však mohli zvýšit. Poláček ve stoprocentní pozici zamířil vysoko nad, Peckovi chyběl po ostrém centru k míči krok.

Ve druhém půli ovšem herní tempo domácího celku negradovalo, Boleslav jakoby se spokojila s dvougólovým vedením. V závěru klání přišel trest. Šilhánovu hlavičku vyrazil Miller pouze před Killar, jenž snížil. Na víc už ovšem hosté neměli, a tak stále platí, že v Boleslavi v prvoligové historii ještě nezískali ani bod. „Jsem rád, že jsme utkání zdramatizovali,“ těšilo alespoň Martina Hřídela, kouče hostů.

Svěřenci trenéra Hapala zatím doma v novém ročníku neztratil ani bod.

FK Mladá Boleslav - SK Kladno 2:1 (2:0)
Branky: 1. Poláček, 8. Pecka - 79. Killar
Rozhodčí: Mikel - Filgas, Marek
ŽK: Mendy, Poláček - Dubský, Hajník, Procházka, Zachariáš.
Diváci: 4650.
Boleslav: Miller - Kalina, V. Procházka, Janíček, Mach - Mendy, Rajnoch, Sylvestre, Poláček (90+1. Kysela) - Pecka (84. Opiela), Papadopulos (67. Řezníček)
Kladno: Pavlík - Bartoš (45+2. Hajník), Killar, Gross (10. Beneš), J. Procházka - Cigánek, Strnad, Dubský (62. Zachariáš), Zoubele, Szabo, Šilhan

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud