Hynek Preisler
21. září 2008 • 19:01

Jablonec představil hymnu. Pak vyhrál

TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jablonec představil novou hymnu od skupiny Hush. A klubový song mu přinesl štěstí. Jablonečtí fotbalisté porazili Žižkov 2:0.



Za Jablonec se nejprve ve 12. minutě trefil slovenský útočník Hesek, nahrával mu Lafata. A ve 25. minutě si oba role vyměnili. Lafata střílel, Hesek nahrával.

A oba góly byly nádherné a krásné. Jinak označit nejdou. „Byly krásné, ale laciné. Vzhledem k předvedené hře bychom si možná bod zasloužili, ale nemůžeme si je zasloužit, pokud budeme dělat hloupé chyby,“ uvedl žižkovský trenér Josef Csaplár, který na lavičce Žižkova zažil první prohru.

Souhrn zápasů 7. kola naleznete zde >>>

U první branky zaspala žižkovská obrana při přímém kopu Lafaty. Ten rychle rozehrál, našel sprintujícího Heska, který sám před Hruškou do míče jen lehce dloubnul a přeloboval ho. „Viděl jsme, že je daleko z brány, tak jsem to zkusil. Kdyby to tam nepadlo, tak si od spoluhráčů asi hodně vyslechnu,“ usmíval se Andrej Hesek.

A u druhé branky chybovali žižkovští stopeři, kteří neuhlídali Lafatu. Ten měl hodně prostoru, aby ze značky pokutového kopu obstřelil Hrušku. Pro tento zápas bylo symbolické, že chvíli předtím hostující Švancara v podobné situaci gól nedal. Jeho pokus o obstřelení Špita jablonecký gólman tygřím skokem chytil.

„V soupeřově vápně jsme byli zkrátka efektivnější. Ale od 35. minuty zhruba do 70. byla Viktorka v poli lepší, její hráči hráli jednoduše, rychle a přímočaře, jejich akcím ale chyběla finální přihrávka,“ zhodnotil jablonecký trenér František Komňacký.

Blízko byli hosté ke gólu v 67. minutě, jenže hlavičku Naumova z brankové čáry se štěstím vykopl Homola. Jablonec si tak po třech remízách a prohře připsal další tři body a překvapivě se pohybuje v popředí tabulky.

Baumit Jablonec - FK Viktorie Žižkov 2:0 (2:0)
Branky:
12. Hesek, 25. Lafata
Rozhodčí: Jech - Gallo, Tacina
ŽK: Homola, Loučka - Zengue
Diváci: 2890
Jablonec: Špit - Loučka, Homola, Huber, Hamouz - Michálek, Valenta, Pavlík, Žofčák (46. Hloušek) - Hesek (75. Klapka), Lafata (90.+1) Kocourek
Žižkov: Hruška A. - Šťastný (78. Kučera), Labant (46. L. Hruška), Gabriel, Xavier - Vukadinovič (46. Stracený), Procházka, Vozábal, Koukal - Naumov, Švancara

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud