Pavel Janega
22. září 2008 • 19:05

Sparta selhávala v koncovce

Autor: Pavel Janega
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě chyby arbitra Fraňka možná stály Teplice a Spartu tři body. Obě mužstva měla kopat penaltu, ale nedočkala se jí. Souboj mezi velikány české nejvyšší soutěže nakonec skončil bez branek.



Rozhodčí Pavel Franěk neměl svůj den. V zápase se dopustil několika přehmatů, ale pouze dva největší se budou ještě několik dní rozebírat.

První sporný moment nastal ve 24. minutě. Fotbalisté Teplic podnikli rychlý protiútok, o jednoho muže přečíslili letenskou defenzivu a hnali se do gólovky. Následně se na levé straně přihlásil o míč Jun, dostal jej, zpracoval a skácel se k zemi.

Důvod? Kladrubského kopačka zasáhla Junův obličej. Incident se navíc odehrál uvnitř pokutového území, ale evidentní faul sudí Franěk přehlédl. Penaltu neodpískal. A Severočeši svým vztekem nic nezmohli.

"Ale vždyť jsem odehrál první míč a o Tomášovi vůbec nevěděl," hájil se po utkání Kladrubský. "Myslím, že sudí rozhodl dobře."

Jun si ale ze zápasu odnesl hned několik šrámů. Na celý incident si nepamatoval a po utkání přiznal, že se po faulu probral až ve 42. minutě. "Byl to zvláštní pocit. Nevěděl jsem, která bije," řekl.

Ve druhé půli se situace opakovala. Tentokrát se zlobili sparťané. Slepička svým centrem našel Kisela, jehož hlavičku zastavila v šestnáctce ruka Ljevakoviče. A píšťalka? Opět němá.

Ironií je, že oba pokutové kopy mohly rozhodnout o vítězi. V tomto případě se ale body dělily. Přitom šancí bylo k vidění poměrně dost. Zvláště na straně Sparty, jejíž hráči hned několik příležitostí zazdili. Svědomí žere zejména dlouhána Doška, k němuž propadl míč na malé vápno. Jenže zblízka přestřelil!

Neuspěl ani střídající Kušnír, který svým břevnem pouze rozhučel téměř sedm tisíc diváků. "Mířil jsem do protipohybu brankáře, ale bohužel jsem to trefil moc," mrzelo Kušníra.

V dalších případech se vyznamenal teplický brankář Belic. Úspěch nezaznamenaly jedovaté střely Kisela a Kuliče ani akce Matušoviče, který přeběhl celou šíři hřiště, narazil si se Slepičkou a vypálil. Ovšem gólman Belic byl v pondělí sparťanskou noční můrou.

Na sparťanech bylo vidět, že chtějí utkání rozhodnout. Neustále se tlačili do zakončení, ale mockrát se přílišnou snahou o šance sami připravovali. Důkazem budiž případ Kuliče. Ten odpálil míč Slepičkovi, jenž se tlačil do dobré střelecké pozice.

Letenští, kteří chtěli za každou cenu vstřelit gól, mnohdy zapomínali na zadní vrátka. Vysunutou zadní linii mohl potrestat Stožický, ale zblízka napálil pouze pravou tyč Kozáčikovy branky.

Přesto byly Teplice za získaný bod rády. Sparta stejnou spokojenost nesdílela. Z pondělního utkání chtěla vytěžit všechny tři body, ale vlastní neschopností v koncovce se o ně připravila.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud