29. prosince 2008 • 11:55

S čím se střetne nový kouč Hašek?

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

To bude šichta. Martina Haška, od ledna prvního trenéra Sparty, nečeká klidné období. A to nejenom proto, že mužstvo po zpackaném podzimu drží pouze čtvrtou příčku s desetibodovou ztrátou na vedoucí Slavii.



Na jaké možné střety se musí nachystat?

STŘET ČÍSLO 1: JOZEF CHOVANEC

Jozef Chovanec Jozef ChovanecFoto ČTK

Na papíře to vypadá takhle: Jozef Chovanec hlavní trenér, Martin Hašek první trenér. Už název Haškovy funkce dává tušit, že jeho role převýší náplň práce běžného asistenta. Jeho slovo se bude hodně blížit tomu Chovancovu. Jak to půjde dohromady?

Siegl: Výpověď přivezl kurýr »

Logicky: pokud jeden výrazně neustoupí (patrně Chovanec, jinak by Haškovu příchodu nedal zelenou), ladit to nemůže. Jejich pohledy na hru i na způsob, jak dosáhnout cíle, se natolik liší, že shody lze docílit pouze minimální.

Toto spojení může fungovat snad jenom na principu Škorpil–Csaplár z mistrovské liberecké sezony 2001/2002: starší a zkušený zastřešuje práci mladého kouče s moderním fotbalovým myšlením.

STŘET ČÍSLO 2: KABINA


fotbalisté sparty fotbalisté spartyFoto Jaroslav Legner SPORT


Není to jisté, ale dost možné – pokud neodejde dvojice Blažek, Řepka, bude s každým z nich mladý kouč hledat společnou řeč jenom těžko. S Blažkem jsou na vině starší spory z dob, kdy spolu hrávali.

U Řepky žádné dávné sváry známy nejsou, ale podle znalců letenské kabiny se rozhodně nedají vyloučit. Pokud se tito dva s klubem rozloučí, záleží na síle odkazu, který za sebou zanechají.

STŘET ČÍSLO 3: FANOUŠCI


Fanoušci Sparty zase řádiliFoto Barbora Reichová SPORT


Vzpomínáte na fanouškovskou nenávist, kterou zažil při svém druhém působení na Letné trenér Hřebík? Dá se říct, že ji vyvolal odchod oblíbeného Straky.

Nyní odchází jiná legenda Siegl (podobně jako v kauze Poborský není oznámení o jeho vyhazovu úplně košer), možná i „miláčci“ Blažek a Řepka. Dochází k tomu sice za jiných okolností (například jiná pozice v tabulce, překvapivost odvolání), ale přesto – jak na to zareagují příznivci?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud