3. ledna 2009 • 09:37

Blažek: Byl jsem s Haškem i na dovolené

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příchod Martina Haška do funkce trenéra Sparty vyvolal spekulace, podle nichž to mělo znamenat ochod jeho bývalých spoluhráčů Tomáše Řepky a Jaromíra Blažka.



Ten po prvním tréninku řekl, že se mediálními dohady během dovolené spíše dobře bavil.

A debaty rázně utnuli hned na úvod zimní přípravy hlavní trenér Jozef Chovanec i Hašek, který prý má s oběma fotbalisty korektní vztah.

Gólman Blažek dva dny před koncem minulého roku oslavil šestatřicáté narozeniny, a tak bere příchody mladých trenérů již nějaký čas s rezervou. "Už pár let mě až na výjimky trénují buď bývalí spoluhráči, nebo lidé, s nimiž jsem se ještě potkával na hřišti. Nemám s tím proto žádné problémy," vyprávěl zkušený gólman.

Proto ho ani příchod Haška zvlášť nepřekvapil. "Martin se už nějaký čas trénování věnuje a navíc výměny trenérů nejsou věcí hráčů. Zaregistroval jsem to během prosincového volna v médiích, ale více jsme se dozvěděli až dnes," svěřil se Blažek.

PŘEČTĚTE SI:
Chovanec: Kompetence? To je naše záležitost
Blažek a Řepka zůstávají
S čím se střetne nový kouč Hašek?
Siegl: Výpověď přivezl kurýr
Konec sparťanských legend?
Sparta angažovala Haška a Kmocha

Každopádně mohl být spokojen, jak rázně kluboví šéfové utnuli dohady o jeho někdejších sporech a možném vyhazovu. "Chápu, že bylo třeba o něčem psát, ale ono to někdy vypadá zvenčí jinak, než to ve skutečnosti v šatně chodí. A není to jen tento případ - podobné to bylo třeba i za trenéra Hřebíka. Někdy jsme se divili, co se vlastně všechno stalo," zavzpomínal pamětník mnoha zákulisních příběhů ve sparťanském dresu.

Navíc s Haškem prý neměl nikdy žádné velké spory. "To skutečně pravda není, dokonce jsme kdysi byli s Martinem a jeho rodinou na dovolené," podpořil své tvrzení vzpomínkou na někdejší společné působení ve Spartě.

Jaromír Blažek (vlevo) a Milan Švenger na tréninku Sparty. Jaromír Blažek (vlevo) a Milan Švenger na tréninku Sparty.Foto ČTK


I proto si nenechal pokazit ani letošní zimní dovolenou, kterou zvolili s manželkou trochu netradičně. "Poprvé jsme přes svátky byli mimo domov. Vyrazili jsme na hory a docela se nám to líbilo - na Štědrý den jsme si zalyžovali, žádný obvyklý stres, který zná každý z Prahy," pochvalovala si letenská brankářská jednička, jak si dokonale odpočinula.

Podobně si od fotbalu mohli odpočinout i spoluhráči. Ale počínaje pátečním tréninkem už začali pracovat na tom, aby ještě zachránili žalostně rozehranou sezonu.

"Nikdy dopředu nejde odhadnout, jak se bude dařit, a není to jen o tom, k jakému dojde okysličení kabiny. Teď nás všechny čeká tvrdá dřina a zvlášť v téhle zimě to legrace nebude. Na druhou stranu budeme hrát i řadu přípravných zápasů v zahraničí, což by nás mohlo na jarní start dobře připravit," mínil Blažek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud