13. ledna 2009 • 15:03

Dřížďal chystá návrat!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce František Dřížďal pracuje na soustředění fotbalistů Slavie v Krkonoších na svém návratu po těžkém zranění. V závěru minulého ročníku si 17. dubna utrhl Achillovu šlachu a titul slavil s týmem o berlích.



Mužstvu chyběl i celou podzimní sezonu a nemůže se dočkat, až znovu vyběhne k zápasu."Už se těším, až opět zažiju atmosféru první ligy na trávníku a také na to, že si konečně zahraju před vynikajícími diváky v Edenu," řekl dnes novinářům ve Špindlerově Mlýně Dřížďal, který zápasy na novém stadionu zatím sledoval jen jako divák.

Kondici získává i na běžkách, na které se postavil poprvé v životě v pondělí. "To bylo strašné. Vypadal jsem na tom asi jako pan Postránecký ve filmu 'S tebou mě baví svět'. To jsem měl ale lyže na bruslení a vše rval jen rukama.

Dokud jsem měl síly, tak to bylo částečně v pohodě, potom už ne. Dnes jsem si vzal lyže na klasiku a bylo to o hodně lepší," uvedl třicetiletý obránce.I v dalších dnech zvolí raději běžky než spinning.

"Je to venku a myslím, že na fyzičku určitě lepší než v místnosti. Potvrdil mi to i kondiční trenér, rozhodně je to prý komplexnější příprava," řekl Dřížďal, který právě ve fyzické kondici cítí po zranění stále nedostatky.

"Testy na FTVS ukázaly, že na tom nejsem tak jako před zraněním. Není se ale čemu divit, pracuji na fyzické kondici teprve dva měsíce a to musí být znát," prohlásil Dřížďal.

Slávistický objev loňské sezony by měl nahradit na pravé straně obrany Mateje Krajčíka, který přestoupil do Regginy. "Jeho potenciál hlavně do ofenzivy byl nesmírný. Myslím, že se Suchým byli naši nejlepší hráči, měli stále vysokou formu. Na jeho místě může ale hrát více hráčů. Uvidíme v přípravných zápasech," uvedl Dřížďal.

"Matej byl určitě techničtější, já spoléhám spíše na fyzickou kondici a důraz. Navíc měl velmi dobrou kopací techniku," prohlásil fotbalista s pouhými 17 ligovými starty.

Zranění achilovky je prý minulostí a nijak Dřížďala neomezuje. "Již v závěru roku jsem normálně s týmem trénoval a odehrál dva zápasy za rezervu. Bylo ale vidět, že jsem půl roku vůbec nehrál, fotbalové věci rozhodně nebyly na té úrovni jako před zraněním," přiznal.

Těší se na herní soustředění do Dubaje, které Slavia absolvuje na závěr zimní přípravy. "Tam to rozhodně bude již lepší. Teplo... Ale pořád je to jen soustředění, takže žádná pohoda u moře. Určitě nás tam čekají ale kvalitní soupeři," dodal Dřížďal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud