20. ledna 2009 • 17:32

Krob v hledáčku Freiburgu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cenné zkušenosti a také naději, že se jednou do klubu může vrátit, si z pětidenní tréninkové stáže v německém Freiburgu odvezl talentovaný obránce fotbalové Sparty Jan Krob.



Smlouvu si sice v ambiciózním týmu, který v letošní sezoně touží po postupu do bundesligy, nevysloužil, ale před návratem ze soustředění ve Španělsku do Prahy dostal příslib, že zůstane dál v hledáčku Freiburgu.

V budoucnu tak Krobovo angažmá v Německu nemusí být vyloučeno. "Kdybych tam zůstal rovnou teď, tak by to bylo dobré, ale jasné je mi i to, že nejdříve musím něco dokázat v Čechách. Ale třeba se tam ještě někdy vrátím," řekl v dnešním rozhovoru s ČTK Krob poté, co odpoledne v tréninkovém centru Sparty na Strahově odehrál přípravný zápas proti druholigové Jihlavě.

Když se před deseti dny dozvěděl, že se má rychle sbalit a odcestovat za týmem Freiburgu na herní soustředění do Španělska, byl lehce v šoku. "Jsem zvyklý být doma, mezi známými a kamarády. Takže jsem trochu měl obavy. Ale nakonec se ukázalo, že nebylo mít z čeho strach," pochvaloval si jednadvacetiletý berounský odchovanec, který nyní ve Spartě bojuje o setrvání v užším kádru.

S mužstvem Freiburgu, kde už rok působí i někdejší obránce Hradce Králové, Sparty a Teplic Pavel Krmaš, strávil ve Španělsku pět dní. "Všechno se tam dělá sice se sporttestery, ale také s míčem. Žádné běhání po kopcích nebo ve Stromovce, jako to máme během přípravy v Čechách. Trénovat s balónem je asi pro každého příjemnější než lítat někde po lesích," uvedl Krob s úsměvem.

Naskočil i do přípravného duelu proti Hertě Berlín. "Jsem rád, že jsem si vyzkoušel jiný fotbal. Oproti nám je tam všechno rychlejší, ale dalo se to zvládnout," řekl.Přestože jej před duelem s berlínským velkoklubem svírala tréma, na hřišti se jeho obavy rychle rozplynuly.

"Myslel jsem, že tam budu mít průvan, i proto, že jsem měl celkem dlouhou herní pauzu, ale nic takového se nestalo, což i mě samotného mile překvapilo," prohlásil. Nakonec jej potěšilo i to, jak se s ním lidé z týmu rozloučili. "Prý jsem se jim líbil, chválili mě. A sledovat mě budou dál," liboval si Krob.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud