Hynek Preisler
3. května 2009 • 20:36

Máme šanci na poháry, věří Hamouz

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

První obránce se smál přes celou chodbu. Jablonecký Josef Hamouz. Druhý ze sebe soukal slova jen stěží. Plzeňský Tomáš Hájovský. Rozdíl v jejich výrazu ve tváři byl po utkání nebetyčný. Jablonec totiž porazil Plzeň 3:0.



Hamouz se poprvé v životě radoval ze dvou branek v jednom utkání, když předtím dal jen tři prvoligové góly.

„V mých letech už přeci nebudu nic platit,“ vtipkoval Josef Hamouz po otázce, zda něco za dva góly přispěje do klubové kasy. „Ale asi něco zaplatit budu muset,“ dodal ihned.

Jablonec se konečně prosadil >>>

Utkání proti Plzni se mu povedlo náramně. Nejprve se trefil krásně do protipohybu gólmanovi už v 11. minutě. „A podruhé jsme využili brejk, obrana Plzně mě pustila až k vápnu, odkud to stačilo jen dát k tyči,“ říkal Hamouz.

Učit by se od jabloneckého obránce v tomto utkání mohl plzeňský útok, který se za celý zápas ani jednou netrefil mezi tyče. „Máme dobré útočníky, jen se nám zápas vůbec nepovedl. Jsme nasr…,“ přiznal Hájovský.

Podle něj celý zápas ovlivnila rychlý gól Hamouze. „My jsme museli pak změnit taktiku, Jablonec se zatáhl a my museli hrát,“ řekl Hájovský.

Jenže hrál jen Jablonec a podle Hamouze má ještě dobrou šanci na útok na evropské poháry. „Máme teď strašně dobrý los a na čele je to vyrovnané. O Olomouci se také říkalo, že už je mimo a zase se dostala do hry, je to prostě strašně vyrovnané. Myslím, že se bude bojovat až do konce,“ uzavřel Hamouz.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud