5. května 2009 • 01:00

VIDEO: Krvavá bitka fanoušků

Autor: Petr Žaloudek, Blesk
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO: Kdo šel v neděli večer pražským Čimickým hájem, asi nevěřil vlastním očím. Uprostřed sousedního pole se mlátily dvě stovky rowdies v červených a žlutých dresech. Pro normální lidi nepochopitelné násilí, pro zúčastněné fotbalové fanoušky Ostravy a Sparty víkendová zábava.



Domluvená bitka předcházela včerejšímu zápasu Sparty a Baníku Ostrava, který kvůli agresivitě a vzájemné nenávisti příznivců patří k vůbec nejrizikovějším v Čechách. Policie však o přípravách hromadné rvačky věděla a na místě zadržela padesát chuligánů.

Policisté měli plné ruce práce.
Policisté měli plné ruce práce.

„Měli jsme informaci, že má dojít k výměně názorů,“ uvedl mluvčí pražské policie Ján Mikulovský. Že Ostravští nejedou do Prahy o den dříve kvůli prohlídce památek, zjistili během dne. Pak už stačilo »stopovat« fanoušky do Kobylis.

Domluvená bitka mezi sparťany a baníkovci se odehrála také před čtrnácti dny, kdy hrál Baník v Praze s Bohemians. „Po tvrdém, leč krátkém boji končí všichni chachaři na zemi, kde je sparťani dobíjí. Vítězství jde na stranu Sparty,“ píše se na webu ostravských chuligánů.

Boj, který má svá pravidla

PRAHA (kon) – V očích široké veřejnosti jsou fotbaloví chuligáni ti, kteří se jdou porvat jen tak bezhlavě. Jenže i tenhle boj na ulici má svá pravidla, která by neměl nikdo z účastníků porušit. Tady je výčet některých z nich:

* Nejde o to někoho zabít. Jde o to dostat ho na zem. Pokud řekne, že má dost, bitka končí.

* Nedokopávají se ležící rváči na zemi

* Pro pravého chuligána je soupeř jenom chuligán

* V současné době se upouští od zbraní

* Počet chuligánů je předem domluven
Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud