Pavel Hartman
17. května 2009 • 20:07

Liberec zvedl až Kerič

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Adept na Ligu mistrů byl rád za bod na hřišti mužstva bojujícího o záchranu. Liberec při dnešní bezbrankové remíze zlobil domácí až po příchodu Keriče.



Chtěli Spartu před zápasem s Bohemians poškádlit výhrou, ovšem spíš jí nahráli na smeč. Nezoufali, protože až na posledních dvacet minut, kdy mdlou hru hostí v ofenzivě rozhýbal Kerič, tahali za kratší konec.

Liberec v Kladně pouze remizoval >>>

„Při remíze Olomouce a Boleslavi je z hlediska Poháru UEFA dobrý,“ konstatoval kouč Liberce Ladislav Škorpil. Dobrá, jak nerozhodný výsledek týmu zkomplikoval cestu ke druhému místu? „Všichni melete o druhém místu, ale my můžeme být taky šestí,“ reagoval po svém trenérský doyen.

Na trávník poslal překvapivě jedenáctku bez dvanáctigólového nejlepšího střelce Andreje Keriče, ale neukázalo se to jako šťastný tah. Až s chorvatským štírkem se totiž začalo před kladenskou bránou blýskat. Za osmnáct minut jeho pobytu na ploše to bylo čtyřikrát. Nejsilněji hned při prvním pokusu. To Kerič, jenž se zařadil na místo pravého krajního záložníka, lehce prchnul Drskovi, záhy poslal do malého vápna prudký míč, který domácí bek Procházka nechtěně sklepnul na břevno. Pak elitnímu kanonýrovi lapil nebezpečný centr brankář Pavlík, vzápětí pomohlo při podobné situaci hostitelům, že se k balonu nedostal Smetana a nakonec se po Keričově centru na zadní tyč v koncovce ukopl Liška. Proč tohle „bohatství“ zůstalo dlouho na střídačce?

„Kerič teď dva týdny procestoval, protože se díky byrokracii řešilo jeho vízum. A druhá věc je, že poslední zápasy nehrál až tak moc dobře. Vévodí sice tabulce střelců, ale poslední gól dal před měsícem,“ řekl Škorpil.

Kladnští se hnali za záchranou, dvakrát orazítkovali tyč. Leč ani oni nestrhli vítězství na svoji stranu. Jako by se oba bývalí trenérští kolegové Hřídel a Škorpil z liberecké lavičky neměli čím překvapit. „Ale on mě překvapil, protože má novou přítelkyni. Zatímco já už od roku sedmdesát sídílím stejný pokoj, ne lože, s jednou ženou,“ glosoval to Škorpil.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud