Hynek Preisler
30. května 2009 • 15:55

Zlín se s ligou loučil ostudou

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro Zlín to byla fotbalová apokalypsa. Strašně moc si věřil, že v Jablonci vyhraje a na poslední chvíli se v lize zachrání. Jenže tvrdě narazil. Tvrději to snad už ani nešlo. Už o poločase Zlínští věděli, že je definitivně konec. Druhá půle se dohrávala jen z povinnosti.



Když zlínští hráči odcházeli o přestávce do šaten, všichni měli sklopenou hlavu. A oči upřené do země. Za stavu 1:5 už věděli, že je druhá liga nemine.

Sledovali jsme online >>>

Souhrn kola >>>

„Je to tragédie. Nejhorší zápas, co jsem kdy hrál. Druhý poločas byl pro mě utrpením, to už jsem se koukal jen na hodiny, kdy už bude konec,“ přiznal zkroušený kapitán Ivo Zbožínek.

HLASY TRENÉRŮ
František Komňacký (Jablonec):
"Tým prokázal sebevědomí a morálku. Jsem rád hlavně za to, že hráči zvládli koncovku."

Ladislav Minář (Zlín):
"Porážka je to ostudná. Příčinu sestupu ale vidím jinde, než v Jablonci

Také jste počítali s tím, že boj o záchranu bude velké drama? Nebylo. Jablonec se trefil už ve druhé minutě. Poté si zlomil kotník zlínský útočník Martin Bača. Pro konec valašského města v nejvyšší soutěži trochu symbolicky právě Bača...

A když chvíli na to přidal druhou branku Vukovič, naděje Zlína klesly na minimum a po poločasové kanonádě se vypařily úplně.

„Cítím se hodně špatně. O poločase už nebylo co dodat. Bylo akorát jasné, že musíme ukončit soutež důstojně. Je to velké zklamání,“ soukal ze sebe zkušený gólman Vít Baránek.

Zlínské to hodně bolelo, protože dlouho živili naděje na záchranu. Z posledních šesti zápasů pětkrát vyhráli a jednou remizovali. Po jabloneckém výbuchu však veškerá snaha přišla vniveč. Zlín zázračnou záchranu na poslední chvíli nedokonal. Sen zůstal snem.

„Jak se říká, u mě se jedno oko směje a druhé pláče, protože jsem byl kdysi u toho, když Zlín do první ligy postoupil. V průběhu sedmi let v ní hrál důstojnou roli, proto je mně líto, že z ligy sestupuje. Jedním dechem musím říct, že ale pravděpodobně nesestupuje nejslabší musžtvo ligy,“ řekl trenér vítězů František Komňacký, jenž kdysi Zlín trénoval.

Sestupující se shodli, že první ligu neztratili v Jablonci, ale hlavně kvůli tomu, že na podzim získali pouhých devět bodů.

„To je základ toho, že jdeme do druhé ligy,“ řekl smutný trenér hostů Ladislav Minář. Co bude se Zlínem dál? „Představu zatím nemám, protože vzhledem k tomu, že jsme do poslední chvíle bojovali o záchranu, tak do toho ani majitel klubu nechtěl vstupovat a bavit se o tom, co bude nebo nebude, když spadneme,“ přiznal Minář.

S vedením klubu má budoucnost Zlína probrat v příštím týdnu. „Je na majiteli, aby řekl, jakou má představu. Zda bude chtít hrát s mladými hráči a třeba se jednu sezonu stabilizovat ve druhé lize, nebo zda bude mít zájem o okamžitý návrat, stejně tak, jako jestli bude počítat i se mnou a dalšími lidmi,“ uzavřel Minář. Jisté je jen jedno. Minimálně na rok Zlín opuští nejvyšší soutěž.

FK Baumit Jablonec - FC Tescoma Zlín 6:1 (5:1)
Branky: 2. a 28. Michálek, 15. Vukovič, 34. Hloušek, 44. Loučka, 47. Lafata - 25. Vyskočil. Rozhodčí: Makovička - Wilczek, Slavík. Bez ŽK. Diváci: 2485.

Sestavy:
Jablonec:
Špit - Zábojník, Hamouz, Pavlík, Krejčí - Hloušek, Eliáš (85. Valenta), Loučka, Michálek (73. Farkaš) - Vukovič (80. Černý ml.), Lafata. Trenér: Komňacký.

Zlín:
Baránek - Kroča, Zbožínek, Čelustka, Trubila - Šmahaj (60. Šrom), Zúbek (31. Elšík), R. Dostálek, Vyskočil - Kroupa, Bača (10. Žůrek). Trenér: Minář.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud