7. července 2009 • 12:58

Sparta stále hledá střelce

Autor: Marek Bílek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Berger 6, Slepička 5... Takhle vypadalo pořadí ligových střelců Sparty v minulé sezoně. Přestože Berger dost zápasů vynechal kvůli zranění, přestože Slepička v zimě odešel do zahraničí, nenašel se žádný útočník, který by nad nimi gólově čněl.



Jestli něčím zásadním Sparta v minulé sezoně trpěla, byla to mimo jiné absence střelce. „Takový ten klasický kanonýr nám opravdu chyběl,“ přiznává trenér Jozef Chovanec. Rád by jej na další ročník našel, ale zatím pracuje se stejným „materiálem“, žádný nový útočník nepřišel.

Momentálně má Sparta v kádru Holendu, Wilfrieda, Kadlece, Jeslínka a Pirosku.

Těchto pět borců zaznamenalo dohromady v součtu 28 ligových gólů... Chovanec přesto věří, že se mezi nimi dá najít kanonýr.

„Dobrými předpoklady disponuje Bony Wilfried. Kdyby ho v minulé sezoně netrápily zdravotní problémy, prosadil by se víckrát.“ Sparťanský trenér doufá, že právě teď nastává čas útočníka z Pobřeží slonoviny.

Bony Wilfried a jeho vzdušná exhibice Bony Wilfried a jeho vzdušná exhibiceFoto Barbora Reichová SPORT

Wilfried dostává v přípravě hodně příležitostí a v posledním utkání s CSKA Sofi a vstřelil gól. Krásně si naskočil na Bergrův roh a hlavou skóroval. Na hřišti působil hodně sebevědomě a navíc dokáže pracovat na velkém prostoru. V současné situaci je asi mezi útočníky číslem 1.

Druhou pozici zatím asi třímá Jan Holenda. „S Bonym si na hřišti rozumí,“ ví dobře Chovanec. Holendu však limituje jedna věc – není to klasický střelec. Dře, umí připravit šance pro jiné, žádný souboj nevypustí. Ale moc gólů nedává.

Na rozdíl od Václava Kadlece. Sedmnáctiletý odchovanec Bohemians 1905 se v koncovce prosazoval ve všech kategoriích, kterými prošel. Na jaře se začal objevovat v prvním mužstvu a v lize vstřelil dva góly.

Jan Holenda Jan HolendaFoto Pavel Mazáč (Sport)

„Ale hodně důležité góly,“ připomněl Chovanec trefy z duelů proti Ostravě a Bohemians Praha. Oba duely vyhrála Sparta díky Kadlecovým zásahům 1:0.
Jenže nyní Kadlec na soustředění v Rakousku trénuje individuálně, trápí jej zraněný kotník a kvůli němu poslední dva přípravné zápasy vynechal.

Chovanec také věří, že se defi nitivně povede realizovat přestup Jirouše a pak ještě přijde jeden zahraniční forvard. Jeho jméno však letenský trenér nechce odtajnit. „Máme vytipované asi tři hráče v cizině, věřím, že jednoho z nich se nám podaří získat.“

Václav Kadlec se raduje z první ligové branky Václav Kadlec se raduje z první ligové brankyFoto Sport - Jaroslav Legner

A kdo se stane nakonec novým Letenským kanonýrem? Wilfried, Kadlec, Jirouš nebo někdo jiný? „Není důležité, kdo to bude. Hlavně si přejeme, aby se naši útočníci prosazovali víc než v minulé sezoně.“

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud