16. července 2009 • 08:00

Zelenka: Vím jen o jedné Bohemce

Autor: Sport
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bohemians 1905 má svými góly zařídit hladký vstup mezi prvoligovou elitu. Kanonýr Luděk Zelenka kvůli tomu přišel mezi „klokany" na půlroční hostování z Dukly Praha. „Chci za tu dobu získat minimálně 23 bodů," prozradil v ONLINE rozhovoru se čtenáři www.deniksport.cz.



"I proto mám na dresu číslo 23," usmíval se dobře naladěný odchovanec libereckého fotbalu. Symbolická je pro něj i osmička. Tolik branek mu chybí ke stovce vstřelených gólů v první lize.

"Myslím, že to zvládnu za dvě úvodní kola, takový je plán," odpovídal Zelenka s veselým výrazem ve tváři.

Následně zvážní. "Pro nás bude vstup do sezony opravdu zásadní. Když se povede, tak bychom chtěli hrát co nejblíže středu. A nemít záchranářské starosti," propočítává zkušený forvard.

Sestup je pro něj vůbec ožehavým tématem. Nejraději by o něm ani nemluvil. Ale čtenáři chtějí slyšet, kdo se podle pětatřicetiletého matadora bude po sezoně s elitou loučit.

"Já to opravdu nikomu nepřeju. Navíc nechci někoho rozzlobit, vždyť by pak ještě vznikla averze vůči mé Bohemce. To radši řeknu postupující z druhé ligy. To podle mne bude Dukla Praha a Hradec Králové," poodhaluje své typy rozený střelec.

Že se u Botiče cítí jako doma, je poznat z každé Zelenkovy odpovědi. "I moje manželka je z tohoto hostování nadšená. Moc mi to přeje. A mně se tu také moc líbí. I parta v kabině je vynikající," vyprávěl ofenzivní kouzelník nadšeně.

"Nejsou dvě Bohemky v lize příliš?" táže se čtenář s přezdívkou Mazan. "Vím jen o jedné," dostalo se mu nekompromisní, bleskové odpovědi.

"Na Střížkov bych vzkázal, že je škoda, že užívají logo Bohemians. Kdyby se jmenovali třeba Meteor Praha, tak by jejich loňskou záchranu každý ocenil," dodal Zelenka směrem k úhlavním rivalům.

Na závěr ovšem emoce zklidnil. "Vzájemné derby asi bude hodně vyhrocené. Ale na hřišti ani v hledišti by se nemělo dít nic, co na stadion nepatří."

Co na sebe ještě Luděk Zelenka prozradil?

O jídle: Sním i vepřo, knedlo, zelo, ale musím se hlídat.

Komu fandí v hokeji: Bílí Tygři Liberec.

O bývalých klubech: Na všechny vzpomínám moc rád. Díky fanouškům i spoluhráčům.

Jaká ho štve otázka od novinářů: Proč jste prohráli?

O kopačkách: Mám jich opravdu hodně. Asi dvacet párů.

O hudbě: Poslouchám českou muziku - Martin Maxa, No Name, Michal David, Elán...

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud