Pavel Janega
24. července 2009 • 21:41

Na úvod dobré, usmíval se Chovanec

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevyhráli. V Teplicích nedokázali vstřelit jedinou branku. ale bod fotbalisté Sparty berou všemi deseti. „Na úvod jsme podali dobrý výkon. Start do ligy byl pozvánkou pro další zápasy,“ uvedl trenér letenského celku Jozef Chovanec.



Samotné utkání nenabídlo žádné vyložené šance, týmy se ničím nepřekvapily a divák si na Stínadlech nepošmákl na pohledném zápase. Přesto Chovanec považuje zápas za kvalitní. „Dobrá obrana, přechodová fáze a šance – to je pozvánka, o které mluvím,“ poznamenal na tiskové konferenci.

„Sice se nám nepodařilo zvítězit, každopádně jsme podali dobrý výkon. Zklamaný nejsem. Aktivní hra byla na trávníku vidět. Mrzet mě může pouze to, že jsme tu nedokázali zlomit negativní bilanci,“ pokračoval Chovanec.

Spokojený byl po utkání i domácí kouč Jiří Plíšek. „Jednoznačně zasloužená remíza. Uhráli jsme bod proti silné Spartě, která byla v prvním poločase aktivnější. Bylo vidět, že vyhrála defenziva, protože ani jeden tým neměl stoprocentní šanci,“ řekl.

Teplický kouč Jiří PlíšekFoto Pavel Mazáč

Sparta si v zápase vyzkoušela hned tři posily – Prudnikova, Kaloudu a Jirouše. První jmenovaný se dokonce dostal do solidní šance, ale z mírné úhlu branku netrefil. „Důležité je, že příležitost vůbec měl. Takovým hráčům je potřeba dát čas,“ podotkl Chovanec.

Letenský klub už v úterý čeká těžký pohárový zápas s řeckým Panathinaikosem, proti němuž možná vyběhne obměněná sestava. Chovanec naznačil, že se v ní klidně může objevit Patrik Berger.

„Jeho návrat by naši hru mohl zkvalitnit,“ přiznal.

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud