9. srpna 2009 • 18:51

Teplice nedaly budějovickému soupeři šanci

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Běží čtvrtá minuta, do pokutového území Budějovic se snáší křižný pas Vidličky. Budějovický Hudson si dává „šlofíka“, nechá Stožického v poklidu skórovat. Jihočechy přišel záložníkův zkrat draho.



Z bleskového úderu se nevzpamatovali, po většinu zápasu se z nich stali sparingpartneři vynikajícím Teplicím, které jim nasázely další dvě branky.

ONLINE přenos »

„První gól ovlivnil celý zápas, Hudson tam dost zaspal,“ pravil nazlobeně budějovický gólman Kučera. Na muže, o kterého se prý uchází Slavia, šlo celkem jedenáct střel. Za svá záda nakonec pustil tři. „Že nás hlavně v první půli vygumovali? To je slabé slovo. Byli jsme rádi, že to bylo jen o dva góly,“ soptil Kučera.

Oprávněně. Zatímco on se v zápase pořádně otáčel, Jihočeši se mezi tyče ani jednou netrefili! Poměr střel na branku jasně vykresluje, jak velký byl mezi mužstvy výkonnostní rozdíl.

Domácí se totiž s Budějovicemi nemazlili. Jindy skálopevná obrana hostů hořela od první vteřiny, ďábelskému tempu Severočechů, na české poměry nevídanému, nestačili. Ještě do přestávky zvýšil na 2:0 po sóle Mahmutovič, ve druhé půli pak přidal pojistku agilní obránce Vidlička.

Souhrn 3. kola Gambrinus ligy >>>

„Co jsem u mužstva, tak nás žádný soupeř takhle nepřehrál. Hlavně naši krajní záložníci to dnes vzali výletním tempem, tam vidím hlavní příčinu. Nezbývá mi než pogratulovat domácím k zasloužené výhře,“ konstatoval smutně kouč Dynama Pavel Tobiáš.

To domácí trenér Jiří Plíšek byl nadmíru spokojený. „Troufnu si říct, že jsme zahráli hodně dobře, byli jsme od začátku aktivní. Kluci se vydali, což bylo patrné na vítězném pokřiku v kabině, moc síly na něj neměli. Za to, za výkon i za výsledek jim musím poděkovat.“

FK Teplice - SK Dynamo České Budějovice 3:0 (2:0)
Branky: 4. Stožický, 22. Mahmutovič, 79. Vidlička. Rozhodčí: Příhoda - Večeřa, Pelikán. ŽK: Ljevakovič - Mezlík, Leština. Diváci: 3956.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Mareš, Ljevakovič, Vachoušek, Stožický (77. Hesek) - Vondrášek (68. Verbíř), Mahmutovič (86. Merzič). Trenér: Plíšek.
Č. Budějovice: Kučera - Riegel, Hunal, Žižka, Leština - Hudson (54. Šíma), Mezlík (79. Timm), Homoláč, Dolejš - Meszároš, Sedláček (27. Ondrášek). Trenér: Tobiáš.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud