9. srpna 2009 • 19:02

Hoftych: Pomůže nám gól, třeba kolenem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bohemians 1905 po svém návratu do nejvyšší soutěže dál čekají na premiérovou vstřelenou branku. Duel 3. kola pro ně ale dopadl ještě hůř než při úvodních bezbrankových remízách s Brnem a na Spartě, protože doma podlehli Jablonci 0:1.



Kouč Bohemians 1905 Pavel Hoftych označil za důvod porážky hlavně špatný výkon týmu v prvním poločase. "Vyloženě jsme to prohazardovali. Nedohrávali jsme souboje, nebyli dost tvrdí a agresivní. Hráči si začali myslet, že s Jabloncem můžou hrát otevřenou partii, ale to byl velký omyl. Jablonec loni nebyl pátý v lize náhodou a s takovým týmem nemůžeme hrát jeho zbraněmi, i když jsem na to hráče upozorňoval," zlobil se Hoftych.

Souhrn 3. kola Gambrinus ligy >>>

Jeho tým navíc i ve třetím ligovém zápase po návratu mezi elitu nedokázal skórovat. "Chybí kousek k tomu, abychom to tam dotlačili. Pomůže nám jeden gól, třeba kolenem. Je ale také fakt, že nám nechodí do šestnáctky míče, které útočníci potřebují. Na druhou stranu třeba Luděk Zelenka byl v přípravě výborný a teď je to jiné. I o tom si budeme muset popovídat," řekl Hoftych.

Svůj tým však nezatracuje. "Narazili jsme zatím na týmy, které jsou velmi kvalitní. Když jsem minule po remíze na Spartě tvrdil, že tenhle mančaft na ligu má, tak teď nebudu tvrdit opak," uvedl Hoftych.

Lukáš Hartig z Bohemians v souboji s jabloneckým Drskem Lukáš Hartig z Bohemians v souboji s jabloneckým DrskemFoto Barbora Reichová SPORT

Jablonecký kouč František Komňacký si pochvaloval, jak dobře Severočeši zvládli vstup do ligy. Tři zápasy a sedm získaných bodů jsou pro Jablonec velkým povzbuzením. "Start do sezony je pokaždé ohromně důležitý. Když se povede, je celá sezona jednodušší. Nebudu říkat, že jdeme na titul nebo poháry, ale ani nebudu tvrdit, že hrajeme jen tak. Každý chce být co nejvýš," těšil se Komňacký.

"Dnes to bylo především o tom, abychom se domácím vyrovnali v nasazení a bojovnosti, jinak tady není šance uspět. Dnes se nám povedl hlavně první poločas, za něj jsme si vítězství zasloužili. Ve druhém to bylo hlavně o bránění, fotbal jsme už moc nehráli," prohlásil Komňacký.

I dnes ocenil výkon obrany a hlavně letní posily z Kladna Pavla Drska, který ve středu obrany dnes znovu zářil. "Od prvního okamžiku jsem ho chtěl získat. Je nesmírně platný svým výkonem, ale vedle něj rostou i naši mladí hráči a obrovskou roli sehraje i v kabině," chválil Komňacký zkušeného zadáka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud