26. září 2009 • 19:47

Teplický kouč Plíšek: Bodu si moc vážíme

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teplice na Bazalech urvaly bod a kouč Jiří Plíšek si ho cenil především kvůli marodce v kádru. V Ostravě nemohl využít Merziče, Vondráška, Stožického a Smejkala a během hry ještě došlo k vynucenému střídání Ljevakoviče.



"Těší mě, že všichni hráči, kteří do sestavy přicházejí, dokážou hrát s tak silným soupeřem. Baník dneska o svých kvalitách přesvědčil, já jsem spokojený, že jsme tady dokázali bodovat. Toho bodu si moc vážíme," uvedl Plíšek.

Baník dvakrát vedl, ale tepličtí vždy srovnali

Podle něj se body dělily po zásluze. "Pro diváky to bylo zajímavé utkání. Padly nádherné branky, šance byly na obou stranách. Byly pasáže, kdy jsme měli více štěstí při příležitostech Baníku, ale totéž platilo na druhé straně. Myslím si, že to je zasloužená remíza," prohlásil Plíšek, který naznačil, že úvodní gól ostravského Strnada nemusel být zcela regulérní.

"Hráči se vyjadřovali ve smyslu, že snad padl rukou. U druhého gólu Ličky měl zase rozhodčí jednoznačně ukázat a rozhodnout, aby zbytečně nevznikaly pochybnosti a nervozita," vrátil se k momentu, kdy o Ličkově gólu musela rozhodnout konzultace hlavního arbitra Příhody s asistentem Teuberem.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Ostravští v dané situaci o regulérnosti trefy vůbec nepochybovali. "Byl to jasný gól. Vůbec jsem si nepřipouštěl, že by to neuznali," tvrdil záložník Baníku Martin Lukeš.

Trenér Miroslav Koubek navíc upozornil, že asistent Teuber signalizoval gól tím, že okamžitě běžel směrem k půlící čáře. Zoufal si však nad několika nevyužitými šancemi.

"Myslím, že k vítězství jsme na základě většího počtu finálních situací byli blíže. Snažili jsme se hrát ofenzivně, ale podruhé za sebou jsme za to nebyli více odměněni. To je negativum. Pozitiva ale jinak převládají, zejména nad naším výkonem. Myslím, že se výkonnost posouvá dopředu," konstatoval Koubek.

Souhrn 9. kola >>>

Na nepřízeň štěstí se nevymlouval. "Všechno má své zákonitosti, na štěstí zase tolik nevěřím. Soupeř se pokoušel vystřelit z dálky, dal první gól a druhá rána byla tečovaná, ale to patří k fotbalu. Buček ještě chytil sólo Elsamniho, my nevyužili šance Mičoly. Za výkon se nemusíme stydět," dodal Koubek.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud