1. října 2009 • 04:59

Derby Bohemek: Chtějí oškubat fanoušky rivala

Autor: Pavel Skořepa
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napětí před nedělním derby znesvářených Bohemek ve fotbalové lize vrcholí! Klokani ze Střížkova, kteří rivala přivítají ve svém dočasném působišti na Strahově, ve středu vyrukovali s pořádným naschválem.



Fotbal na Facebooku

Drsně zdražili vstupné ze 100 korun na 300! Namastí si tak kapsu na fanoušcích vršovických Bohemians 1905, kterých dorazí na tři tisíce. Na rozdíl od domácích příznivců, jichž je jen hrstka.

Radost fotbalistů Bohemians 1905. Radost fotbalistů Bohemians 1905.Foto Barbora Reichová SPORT

Vyhrocená atmosféra mezi oběma tábory trvá už od léta kvůli sporům o název klubu. Střížkovští tvrdí, že Bohemians 1905 nejsou zaregistrovaní na fotbalovém svazu (ČMFS).

Bude se vůbec hrát?
Střížkov: Nastoupíme! Asi...

Vzájemné podrážení nohou, naschvály a urážení komplikuje nedělní derby Bohemek. Na Střížkově ještě nejsou zcela přesvědčeni, zda o víkendu vyběhnou na trávník.

„Nezáleží to pouze na mně. Pravděpodobně nastoupíme, ale může se stát pravý opak," uvedl šéf klubu Karel Kapr po včerejším jednání se zástupci rivala.

Zdlouhavé dohady o právech na název klubů by měly skončit po víkendu. Vedení obou celků se znovu sejde a s pomocí nově ustanovené komise fotbalovým svazem celou záležitost vyřeší. Jak to dopadne, však nikdo neví.

A proto už před startem soutěže pohrozili, že budou derby bojkotovat. Naopak Vršovičtí tvrdí - ti praví jsme my!

Ve středu se zástupci obou stran sešli i s vedením svazu, aby spory uhasili. Jenže na tohle téma vůbec nedošlo. Řešilo se pouze derby a ceny lístků.

Výsledek? Vstupenka za 300 Kč! Přitom na první tři domácí zápasy Střížkova v lize mohli diváci zadarmo, poslední duel s Příbramí stál fanoušky hostů stovku.

„Je to naše právo, jak stanovíme vstupné. Cena bude pro všechny stejná, neděláme rozdíly mezi fanoušky," tvrdí Karel Kapr, šéf střížkovského klubu.

Ředitel vršovické Bohemky Lukáš Přibyl se po jednání nechtěl příliš vyjadřovat a zdráhal se jakéhokoliv ostřejšího komentáře. „Ta částka je hodně nestandardní a pro spoustu lidí vysoká. Přesto věřím, že budeme mít domácí kulisu."

TISKOVÁ ZPRÁVA ČMFS
"Českomoravský fotbalový svaz nemůže zasahovat do cen vstupenek, jejichž výše je plně v kompetenci jednotlivých klubů. I dle směrnic FIFA a UEFA je zakázáno pouze stanovovat rozdílné ceny do podobných sektorů pro domácí fanoušky a příznivce hostů. Ceny pro domácí i hosty by měly být stejné. Úroveň jednotných cen však určuje domácí klub.

Nicméně právě proto, že ČMFS chce lákat fanoušky na stadióny, nás zamýšlené předražení vstupenek na chystané utkání velmi znepokojuje.

Na nejbližším zasedání Ligového shromáždění 19. října proto vyvoláme jednání, které by mělo vést k jednotnému a hlavně transparentnímu přístupu v určování cen vstupenek napříč celou ligou tak, aby jednotlivé kluby neměnily ceny o mnoho desítek procent v průběhu jedné sezóny, či dokonce v průběhu několika týdnů."

Petr Svěcený, ředitel PR ČMFS
Vstoupit do diskuse
15

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud