Jiří Fejgl
3. října 2009 • 10:53

Bohemka ze Střížkova: Proč ji nikdo nemá rád?

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tuhle hitparádu by vyhráli bez potíží. Hitparádu o nejméně oblíbený klub fotbalové ligy. Půlka národa nesnáší Spartu, druhá Slavii – ale střížkovské Bohemians nemá rád nikdo. Proč?

 



Fotbal na Facebooku

Za tři roky se vyšvihli z třetí ligy až mezi elitu. A v ní se s přehledem udrželi. To je parádní bilance, dá se říct, že úctyhodná. Přesto tenhle tým nikdo neobdivuje, právě naopak.

Klub se totiž jmenuje Bohemians Praha (ač mu každý říká Střížkov) – a lidé to berou jako svatokrádež. Vždyť ta pravá Bohemka podle nich hraje ve Vršovicích…

ČTĚTE ROZHOVOR Obermajer: Ať si dají do znaku psa »

„Kdybychom se jmenovali jinak, lidi by si nás strašně moc vážili za to, co jsme dokázali,“ uznává i kapitán mužstva Miroslav Obermajer. „Tenhle název uškodil Střížkovu hlavně po mediální stránce. Lidi tuhle Bohemku nemají vůbec rádi.“

Miroslav Obermajer v dresu Bohemians PrahaFoto Michal Beránek (Sport)

Důvodem však není jen název, o který se vedou dlouhodobé – a příšerně neprůhledné – spory. Pověst Střížkova ničí i další záležitosti.

Tou nejkřiklavější je pověst majitele klubu Karla Kapra, podobně jako v případě příbramského šéfa Jaroslava Starky muže vytrvale spojovaného s českým podsvětím, především s lidmi kolem zločince na útěku Radovana Krejčíře.

Další úlety už se týkají fotbalu. Ten poslední se provalil na začátku týdne. Na zítřejší duel s rivalem z Vršovic nasadilo vedení klubu nesmyslně vysoké vstupné. Místo obvyklé stovky musejí fanoušci Bohemians 1905 vysázet za lístek 300 korun. Tolik přece nestojí ani derby…

Fanoušky iritují také za vlasy přitažená hlášení o návštěvách na Strahově, kde tým hraje domácí zápasy. Na tribunách pusto, ale klub oznámí, že na duel s Olomoucí přišly skoro dva tisíce fanoušků. Pravda, při posledním souboji s Příbramí už bylo číslo trochu reálnější: 625.

Tenhle počet je však dalším průšvihem. A rozhodně tím největším. Proč vlastně Střížkov nejvyšší soutěž hraje, když na něj chodí TOLIK lidí?

Co z toho plyne? Tenhle klub do ligy nepatří! A je úplně jedno, jak se jmenuje…

Radost fotbalistů Bohemians 1905 před zaplněnou tribunou
Radost fotbalistů Bohemians 1905 před zaplněnou tribunou

Vstoupit do diskuse
11

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud