27. října 2009 • 10:29

Belaň: Vacek neměl šanci, měl dostat červenou

Autor: han
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po souboji se sparťanským záložníkem Vackem putoval brankář Bohemians Praha Jaroslav Belaň do nemocnice. Ještě večer byl s pohmožděnou krční páteří a lehkým otřesem mozku propuštěn do domácího léčení.



„Byl to zbytečný zákrok," vrátil se k inkriminované situaci.

Čtěte více:

Brutální zákrok Vacka odrovnal Belaně »

Jak se cítíte?
„Už je to trošku lepší, ale bolesti ještě mám. Mám lehce pohmožděnou krční páteř, doktor říkal, že tam byl lehký otřes mozku a od špuntů nateklé oko, trošku hůř vidím. Jsem z toho takový oslabený."

Kdy vás pustili z nemocnice?
„Po zápase mě tam odvezla sanitka, prošel jsem několik vyšetření. CT, neurologické a chirurgické prohlídky zabraly asi tak hodinu a čtvrt. Poté jsme se s doktory domluvili, že hospitalizace není nutná. Ale musel jsem být stále na telefonu, kdyby se objevila nějaká nevolnost nebo tak. Domů do Mostu jsem ale jet nemohl, raději jsem přespal v Praze."

Nepříjemný incident před poločasem - Vacek zajel do brankáře Bohemians Belaně, který musel vystřidat
Nepříjemný incident před poločasem - Vacek zajel do brankáře Bohemians Belaně, který musel vystřidat

Jak dlouho budete chybět?
„Uvidíme, jak dopadne kontrola. Ale minimálně do středy mám nařízený klidový režim. Poté se uvidí, kdy začnu s tréninkem."

Jak se díváte na souboj s Vackem s odstupem času?
„Já věděl, že budu u míče první. Proto jsem na něj šel rukama dopředu a vůbec jsem nepředpokládal, že tam skočí nohama napřed. Byl jsem úplně nekrytý a z toho vzniklo mé zranění."

Potvrdil vám to i televizní záběr?
„V televizi je vidět, že tam nemohl být dřív než já, takže mi to přišlo opravdu zbytečné."

Kamil Vacek zajel do Belaně, který musel kvůli zranění vystřídatFoto Barbora Reichová (Sport)

Kdybyste si nebyl jistý, šel byste do souboje jinak?
„Kdybychom to měli třeba stejně daleko, tak jdu nohama dopředu i já. Ten souboj by potom byl naprosto vyrovnaný. Sice tvrdý, ale vyrovnaný. Já prostě věděl, že tam budu dřív a že míč nevyrazím, ale chytím."

Měl být sparťanský záložník vyloučený?
„Těžko říct. Ale když si zpětně vybavuji, že minulé kolo kopala proti nám Boleslav penaltu za mírné postrčení Rajnocha, následovala červená karta, a srovnám to s tímto zákrokem... (zamyslí se) Karty přeci mají ochránit hráče. Minule jsme viděli červenou kartu a k žádnému zranění nedošlo, hráč normálně pokračoval ve hře. Teď jsem musel do nemocnice, nedokončil zápas a Vacek viděl jen žlutou. To asi není úplně v pořádku."

Prý se vám hned omluvil?
„Po zápase jsem s nikým v kontaktu nebyl, vezli mě do nemocnice. Možná se mi omluvil hned po zákroku. V tu chvíli jsem ale vůbec nic nevnímal."

Čekáte omluvu?
„Nevím. To je na něm, jestli si třeba nějak sáhne do svědomí. Asi je základem slušnosti se omluvit. Ale určitě na to nějak nečekám."

 

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud