22. listopadu 2009 • 18:59

Boleslav si poradila s Ostravou

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Bravo! Liga zřejmě zažila podzimní vrchol, dnes v Mladé Boleslavi se servíroval, především zásluhou Středočechů, vynikající fotbal. Ti zlomili Ostravu zásahy Kuliče a Rajnocha po přestávce.



„Podali jsme nejlepší výkon doma, byli jsme aktivní. Hráli jsme ve vysokém tempu od začátku do konce,“ liboval si po utkání spokojený kouč Boleslavi Dušan Uhrin ml.

A měl proč. Jeho svěřenci předvedli úchvatný výkon, předváděli akce na jeden dotek v plné rychlosti, krajní obránci Fabián s Kalinou mocně podporovali útočnou fázi. Baníku, který přispěl ke kvalitě utkání také notným dílem, Středočeši v ofenzivě ovšem příliš nedovolili.

„Viděli jsme strhující podívanou. Celkově však Boleslav vyhrála zaslouženě, byla lepší,“ přiznal sportovně trenér Baníku Miroslav Koubek.

Uhrin: Letos jsme podali nejlepší výkon >>>

Účet zápasu otevřel Sylvetsre, který s přehledem proměnil pokutový kop, nařízený za hraní rukou hostujícího kapitána Lukeše. Tomu se o ni otřel míč po nevydařené střele Táborského.

„Podle současných pravidel možná nebyla nařízena správně,“ podotkl Koubek, který se pozastavil i nad druhým gólem Boleslavi. Střídající Nečas, který byl na hřišti pár vteřin, naservíroval míč výtečnému Kuličovi, jenž se zblízka nemýlil.

„Hráči měli pocit, že to byl ofsajd. Nevím, z lavičky to neposoudím. Je škoda, že jsme inkasovali, právě v této době boleslavský nápor trochu ochaboval, cítil jsem, že bychom mohli udeřit,“ litoval Koubek.

Souhrn kola >>>

Nakonec domácí Baníku přibalili na cestu ještě třetí gól. Po rohu se hlavou prosadil Rajnoch, čímž dal razítko na výhru Boleslavi. „Děkuji Baníku, jaký tady hrál fotbal. Nebránil, jako ostatní týmy, které k nám přijedou,“ vysekl Rajnoch Ostravě poklonu.

„Jsem moc rád, že jsme tak výborné mužstvo porazili,“ dodal spokojeně. Se spoluhráči chytli v závěru podzimu velkou fazonu, z posledních pěti zápasů vydolovali 13 bodů a dotáhli se k pohárovým příčkám. Baník naopak přerušil sérii šesti zápasů bez porážky.

15. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 3:1 (1:1)

Branky: 16. Sylvestre z pen., 73. Kulič, 85. Rajnoch - 18. Bolf. Rozhodčí: Damková - Novák, Koval. ŽK: Bolf, Neuwirth (oba Baník). Diváci: 4120.

Sestavy:

Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Rolko, Fabián (79. Kúdela) - Mendy, Sylvestre, Rajnoch, Poláček - Kulič (84. Bořil), Táborský (71. Nečas). Trenér: Uhrin.

Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Tchuř (25. Zawada) - Lukeš, Marek, Lička (78. Wojnar) - Mičola, Strnad, Zeher (61. Varadi). Trenér: Koubek.



 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud