20. března 2010 • 16:08

Jablonec vyhrál v Příbrami a dotáhl se na Teplice

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce otočili utkání 20. kola první ligy v Příbrami a po výhře 2:1 dál zůstávají v boji o mistrovský titul. Domácí poslal do vedení zkraje druhé půle Tomáš Pilík, za sedmnáct minut však vyrovnal hostující kapitán Petr Pavlík a obrat dokonal šest minut před koncem střídající Tomáš Pekhart.



Příbram zahájila jarní premiéru před vlastními fanoušky svižně. Nejprve pálil nad Hušbauer a v desáté minutě protáhl Špita hlavičkující Fantiš. Od té chvíli ale získali jasnou územní převahu fotbalovější hosté. Ve 13. minutě málem zaskočil přímo z rohového kopu domácí brankáře Krbečka Jarolím, za dalších sedm minut pálil z úhlu asi půl metru nad šibenici Vošahlík.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>

Severočeši ovládli zálohu a zlobili příbramské beky chytrými kolmicemi. V zakončení si však počínali podobně nedůrazně jako před týdnem proti Kladnu. V 21. minutě zaběhl za obranu Lafata, elegantně si přehodil oba domácí stopery, ale radost mu zkazila pravá tyč Krbečkovy branky.

Lafata neuspěl ani v 27. minutě, kdy hlavičkoval po Vošahlíkově centru pouze do příbramského gólmana. Po půlhodině zahodil jablonecký útočník i třetí velkou šanci, když ho po další kolmé přihrávce od Pavlíka znovu vychytal Krbeček. Vzápětí domácí brankář s problémy vytáhl na roh Pavlíkovu ránu z dobrých třiceti metrů. V závěru poločasu ještě zkoušel štěstí Krejčí, ale z hranice vápna pálil těsně nad.

Dosavadní obraz hry zcela změnila akce z 48. minuty. Fantiš zabojoval u jablonecké šestnáctky, posunul míč na Pilíka, proti jehož umístěné střele k zadní tyči byl Špit bezmocný. Příbram ožila a za dvě minuty mohla zasadit rozhozeným hostům další úder, jenže Klesa střílel po samostatném úniku vedle.

O rychlou odpověď se pokoušel Vošahlík, ale Krbeček opět odolal. Lafata dnes nenazul střelecké kopačky, v 58. minutě mířil v další velké šanci příliš vysoko. Následně Klesa znovu neztrestal otevřenou jabloneckou obranu a Příbram za to pykala. V 65. minutě napřáhl za vápnem Pavlík a Krbeček se tentokrát natahoval marně.

Další střelu poslal hostující kapitán jen těsně nad. Zahrozili i Středočeši, ale Špit si při Plašilově hlavičce pohlídal bližší tyč. Hostující gólman se vytáhl také jedenáct minut před koncem, kdy vytáhl nepříjemnou Hušbauerovu střelu. Jabloneckému kouči Františku Komňackému dokonale vyšlo střídání. Útočník Pekhart si sedm minut po svém příchodu na hřiště naskočil na Kovaříkův centr a zařídil teprve druhou domácí porážku Příbrami v této sezoně.

1. FK Příbram - Baumit Jablonec 1:2 (0:0)
Branky: 48. T. Pilík - 65. Pavlík, 84. Pekhart.
Rozhodčí: Drábek - Kordula, Mencl.
ŽK: Plašil, Pleško - Kovařík, Drsek.
Diváci: 2714.

Příbram: Krbeček - Plašil, J. Štochl, Nohýnek, Pleško - Klesa, Tarczal, Hušbauer, T. Pilík (68. Rodrigues) - Fantiš (77. Šmejkal), Jirouš (54. Wágner).

Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Drsek, Krejčí (51. Haurdič) - Jarolím, Loučka, Pavlík, Kovařík (90. Jablonský) - Lafata, Vošahlík (77. Pekhart).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud