Michal Koštuřík
11. dubna 2010 • 18:52

Plzeň v Olomouci nedala penaltu a prohrála

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Horváthova neproměněná penalta vytyčila Plzni pro závěr sezony jednoznačnou metu: úspěch v Ondráškovka Cupu. „Přes ligu už se do evropských pohárů nedostaneme,“ prohlásil trenér Pavel Vrba po porážce 0:1 v Olomouci.



Klíčový bod ofenzivní partie přišel v 74. minutě, kdy po souboji s Janotkou upadl Petržela. „Normálně jsem stál, on do mě narazil a metr za mnou upadl,“ nabídl svou verzi Tomáš Janotka.

Druhá strana to viděla pochopitelně zcela jinak. „Z mého pohledu jasná penalta,“ uvedl Milan Petržela. „Naznačil jsem kličku a Janotka mě kopl do chráničů. Sudí byl blízko a možná, že to bylo i slyšet,“ domníval se plzeňský záložník.

Zápas jsme sledovali ONLINE ZDE »

Hosté už se tetelili blahem, že za pár vteřin vyrovnají. K míči se postavil šéf týmu Pavel Horváth, jenže střela mu nesedla. Vypálil ke středu brány, kde byl připravený brankář Blaha. „Říkal jsem si, že leváci kopou nejčastěji po své straně. Byla to intuice,“ líčil Martin Blaha, hrdina klíčového okamžiku.

Kouči Psotkovi vyšel tah se zařazením brankářské dvojky, obvyklá jednička Lovásik odpočívala. „Chtěli jsme Tomáše před pohárem ušetřit,“ vysvětloval Zdeněk Psotka.

V BRANCE SE OCITL I STŘELEC MICHAL HUBNÍK

Olomoucký Michal Hubník vstřelil gól a skončil také v brance, vlevo brankář Plzně Martin Ticháček. Olomoucký Michal Hubník vstřelil gól a skončil také v brance, vlevo brankář Plzně Martin Ticháček.Foto ČTK
Blaha měl nejprve veliké štěstí, kdy za jeho zády během mžiku dvakrát zazvonila tyčka. Nejprve ji trefil hlavou Bystroň, následně dorážkou zblízka Střihavka. „Pak ukázal Blaha i umění, když pochytal řadu centrů a zlikvidoval penaltu,“ ocenil Psotka.

Vydřený triumf Olomouce zařídil důrazný Michal Hubník, jenž v první půli hlavou dotlačil balon do sítě. „Před zápasem jsem si říkal, že to skončí spíše 3:2. Věděli jsme, že když Plzeň porazíme, o to větší bude mít nutnost bojovat v poháru. Ale stejně jsme do toho šli naplno,“ ujistil olomoucký trenér.


Pro oba celky to byla generálka na semifinále Ondráškovka Cupu, v němž na konci dubna opět nastoupí proti sobě.

SK Sigma Olomouc - FC Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)

Branka: 34. Hubník.
Rozhodčí: Královec - Gallo, Jiřík.
ŽK: Hiedenreich, Bajer - Limberský.
Diváci: 3370.

Olomouc: Blaha - Janotka, Komárek, Škerle, Heidenreich - Bajer, Rossi, Kaščák, Hořava (86. Navrátil) - Hubník (66. Ordoš), Šultes (79. Petr). Trenér: Psotka.
Plzeň: Ticháček - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Rada (79. Lecjaks), Horváth - Petržela, Bakoš, Kolář (86. Rýdel) - Střihavka (62. Rezek). Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud