7. července 2010 • 13:28

O libereckého Dočkala a Keriče mají zájem v Turecku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Záložník Bořek Dočkal a útočník Andrej Kerič by od nové sezony mohli hájit barvy nováčka turecké nejvyšší soutěže Konyasporu. Klub má podle manažera Pavla Zíky ze společnosti Sport Invest eminentní zájem o Dočkala, podle hráčského agenta Pavla Pasky kluby vyjednávají rovněž o přestupu Keriče.



Ředitel Slovanu Libor Kleibl ČTK řekl, že nabídka Konyasporu za Dočkala splňuje liberecké představy, ale dohoda prý zdaleka není uzavřena. "Je tam ještě řada důležitých bodů, které je nutné doladit," uvedl Kleibl.

Liberec se své opory nechce lehce vzdát. Severočeši prý za jednadvacetiletého fotbalistu, který v české lize nasbíral už 90 startů a nastřílel 14 branek, požadují sumu kolem 20 milionů korun. Konyaspor je údajně ochoten takový obnos zaplatit.

Důležité bude, jak se k obchodu postaví i pražská Slavia, odkud před dvěma a půl roky Dočkal pod Ještěd zamířil. Slavia si totiž tehdy zajistila předkupní právo na tvořivého středopolaře a také její souhlas je nezbytný pro případný Dočkalův odchod do Konyasporu.

Pokud všechny strany najdou společnou řeč, Dočkal by měl brzy odletět do Turecka, aby si prohlédl tamní podmínky. "Záleží pouze na něm, nikam ho netlačíme. Pokud se kluby dohodnou, Bořek do Turecka odletí a pak se podle svého uvážení rozhodne, jestli chce přestoupit," řekl ČTK Zíka. Dočkal už loni v prosinci trénoval v italském Chievu, ale z přestupu nakonec sešlo.

Podle Pasky by také v případě Keriče šlo o přestup. "Brzy by mohlo být rozhodnuto," řekl Keričův manažer. Čtyřiadvacetiletý Chorvat nastřílel v české lize během 64 zápasů 26 branek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud