10. března 2011 • 14:56

Chovanec: Straka? Spolupráce nepřipadá v úvahu

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak Jozef Chovanec prožívá zápasy Sparty nyní, kdy je z rozhodnutí disciplinární komise ČMFS musí sledovat z tribuny? „Se stejnými pocity, jako když jsem přímo na lavičce,“ přiznal v on-line rozhovoru s fanoušky, který dnes po obědě přinesly oficiální stránky letenského klubu. O čem ještě sparťanský GSM mluvil?



Samozřejmě o blížícím se šlágru v Plzni. Bod z hřiště soupeře by určitě bral, protože pro Viktorii by to byla ztráta dvou v tabulce pravdy, nicméně si zároveň dobře uvědomuje, že nerozhodný výsledek by mohl vrátit do hry o titul i jiné celky.

Jozef Chovanec nervózně sleduje duel Sparty s LiverpoolemFoto Pavel Mazáč (Sport)
„Určitě na to má Olomouc a k ní bych přidal hlavně Jablonec, který má dobrý los,“ říká Chovanec.

Fakt, že se soupeř v sobotu bude muset obejít bez distancovaného Petra Jiráčka a pravděpodobně i Milana Petržely, však hodnotí rozdílně.

„Jiráček nenastupoval nijak pravidelně, ale v případě Petržely by to byla ztráta. Pro každé mužstvo je nepříjemné, pokud vypadne hráč ze základní sestavy,“ vysvětluje.

Zcela odlišné plány má sparťanské vedení s dvěma africkými hráči, kteří přišli loni v létě z Dunajské Stredy. Leonard Kweuke vypadá jako další velké terno, vždyť zájem ze zahraničních klubů Sparta prý pocítila, už když teď v zimě měnila jeho hostování na přestup.

„Do té doby hodně měnil kluby, což nemůže nikdy prospět. Jsme rádi, že se nám povedlo ho přesvědčit, že delší angažmá ve Spartě mu může pomoci,“ pochvaluje si Chovanec. A pak si trochu protiřečí: „Je jasné, že pokud by na něj přišla mimořádně atraktivní nabídka, uvažovali bychom o ní. Je to podobné, jako v Bonyho případě.“

Jozef Chovanec vystupuje ze svého vozu a míří na řízení disciplinárky.Foto Jaroslav Legner SPORT
Zato Kweukeho parťák Bondoa Adiaba je už pomalu na odpis. Krajní obránce přitom v úvodu sezony nastupoval často, mnohem víc, než se očekávalo. Nyní se však už nevejde ani na lavičku náhradníků.

„Adiaba je tu na hostování, v přípravě se neukazoval v moc dobrém světle. V tento moment nejsme zcela spokojeni s jeho výkonností. Je pravděpodobné, že o jeho další angažmá nebudeme mít zájem,“ vystavuje mu Chovanec nelichotivé vysvědčení.

Souvisí to i s tím, že post pravého obránce má Sparta nyní kvalitně pokrytý. Ondřej Kušnír se totiž po těžkém zranění kotníku vrátil ve velké formě. „Až nabere zápasovou praxi, určitě dostane další šanci v reprezentaci,“ má jasno jeho nadřízený.

Řeč přišla i na velkého sparťana Františka Straku, který je momentálně bez angažmá. Ač se s ním Chovanec zná už desítky let, jeho služeb využít nehodlá.

„Oba máme jinou cestu, protože Franta už je hlavní trenér a my máme kvalitní trenérský štáb. V současné době určitě taková spolupráce nepřipadá v úvahu,“ tvrdí rezolutně.

Jozef Chovanec na tribuně vedle tiskového mluvčího Jakuba Votavy
Jozef Chovanec na tribuně vedle tiskového mluvčího Jakuba Votavy

Vstoupit do diskuse
8

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud