18. dubna 2011 • 11:19

VIDEO: Brno v šoku. Pořadatelé zbili fanouška

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Brněnský steward při utkání s Libercem (0:1) napadl brněnského fanouška, který musel být převezen do nemocnice. Celý incident odvysílala Česká televize, jiné videosnímky se objevují na Youtube.com.



Zraněným fanouškem byl Dean Gale, jeden z tvůrců petice Věříme Zbrojovce. A paradoxně člověk, který vyjadřoval brněnskému klubu podporu v boji o sestup.

Po ráně od jednoho členů pořadatelské služby musel být záchrankou okamžitě převezen do nemocnice. Ale momentálně už si léčí zranění doma.

„Na Zbrojovku chodím pětadvacet let a už tam nepůjdu. To, co jsem viděl, už nikdy nechci zažít. Jeden z fanoušků se snažil hodit na hřiště dres jako protest proti současnému stavu Zbrojovky. Členové ochranky jej zmlátili, až ho málem zabili. Přitom nic neudělal,“ uvedl otřesený fanoušek Josef Novák pro brněnský deník Rovnost.

A dodal, že obličeje z ochranky dobře zná. Prý jsou to ti samí lidé, kteří minulý rok mlátili hokejové fanoušky na Kometě.

Vedení Brna se okamžitě začalo incidentem zabývat. Po shlédnutí záběrů bezpečnostních kamer se rozhodlo rozvázat smlouvu s pořadatelskou službou.

Dosud na stadionech totiž platilo pravidlo, že v případě nepokojů byla povolána policie. V Brně to vzali do svých rukou stewardi.

PRVNÍ VIDEO: Podívejte se na útok pořadatelů

Fanouška Brna zmlátil člen brněnské ochranky
Video se připravuje ...

DRUHÉ VIDEO

Vstoupit do diskuse
11

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud