13. května 2011 • 04:57

Kadlec: 185 dní bez gólu, probudí ho Bohemka?

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to k nevíře, ale je to tak. Sparťanský klenot Václav Kadlec čeká už 185 dnů na gól v Gambrinus lize. Naposledy se trefil v 15. kole proti Ústí nad Labem na začátku loňského listopadu. Od té doby ani ťuk. Prosadí se mladý útočník dnes proti klubu, který ho pro velký fotbal vychoval?



Ivo Táborský, muž, na jehož doporučení hráčský agent Pavel Paska zahrnul Václava Kadlece do portfolia už v jeho čtrnácti letech, má takový rituál. Před každým domácím zápasem Sparty si přímo na stadionu vsadí, že hráč s číslem 14 dá gól.

Což o to, neochvějná důvěra ve vlastní objev je pěkná věc. Jen už leze renomovanému skautovi pořádně do peněz.


Osmnáctiletý hráč, který loni debutoval v reprezentačním áčku a hned se proti Lichtenštejnsku prosadil, se v lize zkrátka ne a ne trefit.

Jaro, které pro něj začalo trestem na dva zápasy za nešťastnou aféru s vyměněnými dresy, se pomalu mění v malé psycho. Třeba naposledy proti Liberci mohl dát tři góly – a zase nic. Skoro to vypadá, že už vážně zapomněl, jak se to dělá.

„Do šancí se dostává, neřekl bych, že je to nějaké trápení,“ říká však sparťanský GSM Jozef Chovanec, kterému se Kadlec vešel na jaře s výjimkou zápasu v Jablonci pokaždé do základní sestavy.

Gólová radost Sparty: zleva kapitán Tomáš Řepka, Jiří Kladrubský, Václav Kadlec a Leonard Kweuke
Gólová radost Sparty: zleva kapitán Tomáš Řepka, Jiří Kladrubský, Václav Kadlec a Leonard Kweuke


Rozený útočník má v otázce svého střeleckého útlumu jasno. Může za to prý post, na němž pravidelně ve Spartě nastupuje.

„Do brankových situací se dostávám z pozice krajního záložníka, který musí taky hodně bránit. Takže pak v zakončení nemám tolik síly,“ tvrdí Kadlec. A je znát, že ho to pořádně žere.

Chovanec si navíc už dříve všiml, že se mladý predátor chová v nadějných pozicích jinak. Zkrotl.

„Tlačím na něj, aby ty situace řešil, jak byl zvyklý. Teď nám volí spíš přihrávky, ještě něco vymýšlí, nemá takový klid,“ říká šéf letenské lavičky. „Spíš jde o to, aby si při realizaci věřil, je to otázka sebevědomí.“

Kadlec však namítá, že jeho snaha volit kolikrát přihrávku místo střely je logická.

„Vyplývá to i z mé pozice. Už nejsem klasický útočník, který by měl dávat tři góly za zápas. Takže to takhle beru,“ povídá a krčí při tom rameny.

Dnešní zápas proti Bohemians 1905 pro něj bude specifický, dá se čekat, že fanoušci hostí mu budou hodně nahlas připomínat jeho přestup do Sparty, kolem kterého bylo hodně zlé krve.

Když se trefil Kadlec do sítě svého mateřského klubu na zimním halovém turnaji, naklusal pod zelenobílý kotel a dal si prst na rty. Psst…

Zavře ústa fanouškům Bohemians 1905 i tentokrát?

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud