22. května 2011 • 11:19

Pekhart: Chci odejít jako nejlepší střelec ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen chabou útěchu si odnášel fotbalový útočník Tomáš Pekhart ze zápasu s Ústím nad Labem. Dvěma góly sice pomohl k výhře 3:1 a posunul se zpátky na čelo tabulky střelců, ale jeho tým stejně přišel o šanci na titul. Střelecké prvenství by prý bral jako dobrou rozlučku před odchodem do zahraničí, ale za titul by ji vyměnil bez váhání, řekl novinářům.



Ty dva góly docela dobře symbolizují to, co Pekharta dělá špičkovým útočníkem a vyneslo mu připravovaný přestup do bundesligového Norimberka. Nejdřív trochu v záklonu trknul do sraženého centru a míč zapadl neomylným obloučkem k vzdálenější tyči, pak zase na malém vápně bez problémů přizvedl pod břevno přízemní centr. A to mu před tím vyšly ještě parádní nůžky, jimiž ovšem trefil jen clonícího obránce.

"Chtěl jsem dneska nějaký gól dát, věděl jsem, že má 'Lafi' 17 a já 15. A to bych chtěl i v tom posledním zápase, abych se s ligou rozloučil jako nejlepší kanonýr," řekl Pekhart. "Ale za titul bych to vyměnil," dodal hned vzápětí.

S "Lafim", tedy s Davidem Lafatou, se dobře zná a ještě na podzim s ním působil v Jablonci. Právě tam ovšem Sparta na začátku dubna prohrála 2:1, což bylo podle Pekharta v boji o titul jedno z hlavních zaváhání. "Ztratili jsme v Teplicích nebo v Jablonci. A zápas o všechno jsme prohráli v Plzni," jmenoval hlavní důvody toho, proč tentokrát muži v rudém mistrovský pohár nad hlavy zvedat nebudou.

A zatímco se o 160 kilometrů na jih trofej už třásla v rukou rozjásaných Plzeňských, Pekhart prý ani nevěděl, jak její zápas s Ostravou dopadl. "Vůbec nevím, asi vyhráli, ne?" ptal se novinářů.

Hlasatel v Teplicích přitom informacemi o vývoji skóre nešetřil a občas se objevilo i na světelné tabuli. Když mu skóre řekli, zachoval kamennou tvář. "Vůbec jsem to nevnímal, až teď jste mi to řekli. Co na to říct? Gratuluju Plzni a myslím, že je to zasloužené," dodal.

O tom, jestli z ligy odejde alespoň trochu zvesela, rozhodne až poslední kolo. Zatímco Lafatův Jablonec hraje v sestupujícím Brně, Spartu čeká doma Hradec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud