30. července 2010 • 19:29

Derby Liberce s Ústím branky nepřineslo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Ústí nad Labem zažívají povedený vstup do první ligy. Podceňovaný tým totiž ve třetím kole získal už čtvrtý bod, který mu přinesla dnešní remíza s Libercem 0:0. Slovan byl přitom osmdesát minut lepší a trefil tyč, v závěru se ale musel bránit tuhému náporu domácích. Nakonec z toho pro něj byla druhá remíza v sezoně.



Málokdo čekal, že po dvou kolech bude mít Liberec jen jediný bod a že podceňovaný nováček z Ústí už bude mít první tři. Možná i proto trenér Petřík přeházel složení zálohy, navrátilce Štajnera vysunul na hrot a nechal sedět zkušeného útočníka Nezmara.

Na Ústí to celkem platilo. Utkání totiž od začátku zabředlo do soubojů ve středu hřiště a byli to Liberečtí, kteří dokázali získávat mnohem víc míčů a lépe zakládat brejky. V 16. minutě jim to dokonce málem přineslo vedení - Štajner pustil šajtlí kolmý míč mezi stopery, stoper Džuban ho neudržel a Kerič utíkal z levé strany sám na branku. Zkusil ránu k bližší tyči, jenže právě ta míč nakonec do branky nepustila.


Hřmotný Džuban působil v úvodu zápasu jako nejslabší článek ústecké obrany. Už o pár minut dřív poslal nepovedenou malou domů, kterou vystihl Kerič, a jen dobré vyběhnutí brankáře Nováka Ústí zachránilo.

Zachariáš odhlavičkovává míč před ŠtajneremFoto Pavel Mazáč (Sport)
Po dvaceti minutách se ústecká defenziva přece jen zlepšila, ale pro atraktivitu zápasu to znamenalo spíš špatnou zprávu. Liberecká snaha se bortila před hranicí šestnáctky a akce domácích končily ještě mnohem dřív, hlavně vinou nepřesností a kostrbatých řešení. Světlou výjimka přišla až pár sekund před pauzou; Gebre Selassie se vydal na výlet po pravé straně a jeho přesný centr našel na malém vápně Štajnera, ten ale trefil jen náruč brankáře Nováka.

Koncentrát z fotbalové nudy se na teplických Stínadlech servíroval i dlouho po přestávce. Úroveň derby změnila až 63. minuta, v níž se na hřiště dostal Nezmar a Liberec začal hrát na tři útočníky. Hra tím najednou dostala spád a po deseti minutách padl i první gól; Keričovo sólo ale rozhodčí chybně vyhodnotili jako ofsajd a neuznali ho.

Zachariáš odhlavičkovává míč před Štajnerem
Zachariáš odhlavičkovává míč před Štajnerem


Chorvatský útočník si mohl za minutu spravit náladu; po chytrém pasu Štajnera byl na levé straně vápna úplně sám, ale brankář Novák jeho střelu vytáhl skvělým zákrokem od tyče ven. Hodně vzruchu nadělal následný roh, po němž museli Ústečtí zastavovat míč až na brankové čáře.

Pak začalo tlačit Ústí. Volek zakroutil míč z přímého kopu do horního růžku, kam ovšem doplachtil i brankář Bičík, a nakonec mohl zápas rozhodnout mladý Jindráček. Jeho tvrdá střela ze šestnáctky ale branku těsně minula a ani jeho nadějná hlavička z malého vápna o minutu později nakonec v brance neskončila. I proto si Ústí připsalo místo tří bodů jen svou první remízu po návratu do ligy.

FK Ústí nad Labem - FC Slovan Liberec 0:0

Rozhodčí: Hrubeš - Lhoták, Štěrba. ŽK: Gecov, Holeňák (oba Liberec). Diváci: 2358.

Ústí n. L.: Novák - Valenta, Džuban, Polák, Vrtělka - Doležal, Zachariáš (67. Hyčka), Martykán, Volek (89. Benčík) - Krbeček (74. Jindráček), Kraut. Trenér: Habanec.

Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Liška (63. Nezmar) - Vácha (88. Martan), Gecov, Bosančič (80. Papoušek), Vulin - Kerič, Štajner. Trenér: Petřík.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud