Pavel Janega
28. srpna 2010 • 04:59

Slavia má problém: Ne a ne vítězit

Autor: Pavel Janega, Ktbl
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberec 1:3. Teplice 1:2. Olomouc 1:1. V posledních třech zápasech fotbalová Slavia nepoznala radost z vítězství. A přitom pokaždé vedla. Proč se jí nedaří? „Protože děláme hlouposti,“ odvětil trenér Karel Jarolím.



Ačkoliv do Edenu přijel druhý tým tabulky, slávisté chtěli bezpodmínečně uspět. Dlouho se jim dařilo. Měli územní převahu, pár střel. Z toho všeho ale dokázali vytěžit jediný gól.

Po něm se zase všechno vrátilo do starých kolejí. Slavia se uspokojila s vedením. Přestala hrát. A nakonec z jediné šance Olomouce inkasovala.


„Je to ubíjející,“ hlesl frustrovaný Jaroslav Černý, střelec slávistické branky. „Pořád se to opakuje. První střela a gól. Tohle už je hrozný!“

Branku zavinil brankář Anssi Jaakkola. Zbytečně vyběhl a doslova nabídl olomouckému Michalu Hubníkovi vyrovnání.

„Bylo to jasné zaváhání,“ zlobil se i kouč Karel Jarolím. „Jaakkola mu to hodně usnadnil. Docela nás to zaskočilo, protože v Teplicích působil klidně. Každopádně se jeho chybou budeme ještě zabývat.“

Podle Jarolíma měly poslední tři zápasy stejný scénář nejen kvůli individuálním chybám, ale také proto, že obránci nepokrývali včas nebezpečné prostory. „O výhry přicházíme vlastní hloupostí,“ hněval se.

Trenér Karel Jarolím se může znovu začít strachovat o své místoFoto Pavel Mazáč (Sport)


Laciné branky nenechávají v klidu ani Jaroslava Černého. „My dáme gól, a pak hned inkasujeme. Vždyť Olomouc neměla žádnou gólovou šanci. Nic! Vůbec si nepamatuji, že by nějak naši branku ohrozili. Jsme naštvaní a zklamaní,“ kroutil hlavou.

Jak to změnit? „To bych taky rád věděl. Vzadu musíme hrát na nulu a nedostávat z pološancí góly. O reprezentační pauze prostě musíme dát hlavy dohromady a doufat, že se toho zbavíme,“ dodal Černý.

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud