30. září 2010 • 17:55

Petrouš: Nejsem záskok, Slavii povedu i na jaře

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na lavičce Slavie vystřídal Karla Jarolíma a začíná svou první velkou trenérskou misi. Michal Petrouš musí postavit na nohy rozložený tým a vrátit Slavii do horních pater tabulky. A odmítá plnit úlohu pouhého dočasného záskoku.



U Michala Petrouše se předpokládá, že Slavii povede pouze na podzim. Už teď padají jména trenérů, kteří by Slavii měli vést na jaře.

„Takhle nepřemýšlím. Po skončení podzimu se sejdeme s vedením a uvidíme. Když se nám bude dařit, třeba ve Slavii vydržím déle. Je to jedna z variant,“ připouští Petrouš.

Jako hlavní trenér vedl Petrouš pouze divizní Čelákovice, teď usedne na lavičku jednoho z nejslavnějších klubů v zemi.



„Nejdřív jsem tomu vůbec nechtěl věřit. Do Slavie jsem přišel na přání Karla Jarolíma, chtěl jsem se od něj něco přiučit. Nakonec to dopadlo takhle," okomentoval přechod z pozice asistenta na místo hlavního trenéra.

Svou roli nejspíš hrály i peníze, které nyní ve Slavii chybí. Petrouš bude stát klub podstatně méně, než kdyby hned angažoval známého trenéra.

"Smlouvu jsme zatím neřešili. Jsem tu kvůli fotbalu, ohledně platu se teprve budeme bavit," přiznal Petrouš. Zatím má ve Slavii smlouvu pouze na pozici asistenta trenéra.

Překvapivou zprávu mu sdělil generální ředitel Slavie Miroslav Platil. "Vedení vyhodnotilo, že v téhle situaci je mé jmenování to nejlepší řešení. Jsme hození do vody a musím plavat. Karel už neměl sílu bojovat, teď je to na mě."
Michal Petrouš, nový trenér Slavie Michal Petrouš, nový trenér SlavieFoto Michal Beránek (Sport)


Petrouše čeká nelehký úkol. Musí pozvednout tým, který je v lize na sestup a topí se v hluboké krizi.

"Jsme na dně, to dobře víme. V kabině není pozitivní atmosféra, kluci jsou skleslí. Ale věřím, že to zvládneme a začneme vyhrávat," doufá.

Nový kouč Slavie se ohradil proti kritice, která se snášela na hlavu Karla Jarolíma.

"Co se o Karlovi povídá, není pravda. On má bezvadný styl koučování, přístup k hráčům. Jen on za propad Slavie nemůže."

Petrouš poprvé povede tým v pátek proti Plzni. "Dlouho jsem tam hrál, pak dělal asistenta trenéra. Bylo by super zrovna Viktorku porazit," připomíná duel proti suverénnímu lídrovi dosavadní ligové sezony.    

Nové období bez Jarolíma ve Slavii právě začalo. "Vím, že nemám co ztratit. Hůř, než jsme na tom teď, už být nemůžeme. Snad se od toho dna konečně odrazíme a začneme vyhrávat. Třeba už proti Plzni."

Jak dlouho ve Slavii vydrží, lze jen těžko odhadnout. Jisté je jen to, že na jeho místo se třese řada ostřílených trenérských jmen. Petrouš bude mít hodně těžkou pozici.

Chcete mít sportovní informace jako první? Objednejte si SMS a MMS zpravodajství iSport.cz »

Po ruce Koubského kopalo Slovácko penaltu
Po ruce Koubského kopalo Slovácko penaltu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud