7. listopadu 2010 • 19:03

Brno se dál trápí, padlo doma s Příbramí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trápící se fotbalisté Brna potvrdili hlubokou herní krizi a po jednom z nejslabších výkonů sezony podlehli na vlastním trávníku Příbrami 0:1. Od výraznější porážky Zbrojovku zachránil brankář Lejsal. Vítěznou branku Příbrami vstřelil v 68. minutě aktivně hrající Klesa.



Brno zůstává v sestupovém pásmu na předposledním místě a má stejně bodů jako poslední Ústí nad Labem, které v pondělí hraje na Spartě. Příbram naopak dnes Brnu odskočila už na pět bodů.

Brňané si vůbec nevzali k srdci slova trenéra Karla Večeři, který kladl důraz na to, aby se vyvarovali chyb v obraně. Právě naopak jen v prvním poločase jich vyprodukovali minimálně pět a čisté konto si udrželi jen zásluhou brankáře Lejsala a také mimořádně špatné koncovky soupeře. Brno se vůbec nepřiblížilo výkonu z posledního domácímu utkání, kdy Slovácko vyprovodilo sedmi brankami.


Zbrojovka se sice snažila o kombinační souhru, pokusy končily ale nejdále na hranici velkého čtverce. Příbram hrála efektivně, dobře bránila a vyrážela k protiútokům. S křídelními průniky Klesy po pravé straně a Divíška po levé straně si nevěděli krajní zadáci Brna rady.

V první čtvrthodině se dostal dvakrát do šance Klesa, ve 24. minutě mířil Divíšek vedle. O čtyři minuty později si na Klesův centr naběhl Matěj Štochl a situaci zachraňoval na poslední chvíli Lejsal, který hned vzápětí vynikl podruhé, když chytl sólový útok Matěje Štochla.

Tápající Brňané si za celý poločas kromě několika standardních situací nevypracovali vážnější příležitost. Nejvíce práce měl těsně před přestávkou brankář Hruška s hlavičkou po trestném kopu s hlavičkou stopera Hudce, ale o šesté čisté konto v sezoně nepřišel.

Po změně stran se hra domácích fotbalistů ještě zhoršila. Opět se mohl do listiny střelců zapsat Matěj Štochl, na kterého opět vyzrál brankář Lejsal. Teprve v 68. minutě se situace obrátila: Matěj Štochl unikl po levé straně okolo Matyska a z jeho zpětné přihrávky poslal Klesa míč pohodlně do sítě.

Ani po obdržené brance se ale Zbrojovka nevzchopila. Pouze se dostávala častěji na polovinu soupeře, neboť se Příbram zatáhla do defenzívy. Ovšem vážnější příležitost k vyrovnání si Brňané navzdory závěrečnému tlaku nevypracovali a připsali si na své konto už pátou letošní prohru v domácím prostředí.

FC Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 0:1 (0:0)

Branka: 68. Klesa. Rozhodčí: Makovička - Zlámal, Handlíř. ŽK: Střeštík - Divíšek, Videgla, Hruška. Diváci: 2105.

Brno: Lejsal - Matyska, Hudec, Trousil, Husár - Michálek (55. Hodek), Rýdel, Dostálek, Polách (65. Hamouz), Střeštík (72. Simerský) - Kalabiška. Trenér: Večeřa.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Pleško (79. Jurdík) - Klesa (90. Ricka), Tarczal, Macek (69. Videgla), M. Štochl, Divíšek - Huňa. Trenér: Nádvorník.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud