Karel Häring
14. června 2011 • 06:14

Do Sparty se vrací Slepička, odejít může Řepka

Autor: Karel Häring, Aleš Roll, spo
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Miroslav Slepička se již brzy znovu objevit na Letné. O hráče Dinama Záhřeb usilovala i mistrovská Plzeň, ale devětadvacetiletý útočník se podle všeho už dohodl se Spartou, kde dříve působil. Tam by se už ve středu měl zapojit do sparťanské přípravy.



Letenským včera skončila dovolená a dnes začíná tvrdá dřina. Mezi hráči nechyběl ani Tomáš Řepka, jehož další budoucnost ve Spartě je nejasná. Klub by se s ním rád rozešel, jenže neregistruje žádnou nabídku. Ve hře je prý i varianta s vyplacením zbývajícího ročního kontraktu.

Na startu letní přípravy letenský celek přivítá dvě nové tváře – slovenského záložníka Martina Juhara a exteplického beka Vlastimila Vidličku. Tímto však pohyb v kádru Sparty nekončí, intenzivně se pracuje se na dalších transferech.



Schyluje se k návratu někdejšího útočníka letenského klubu Miroslava Slepičky. „Jednám se Záhřebem o uvolnění Slepičky a paralelně s tím rovněž se Spartou,“ potvrdil Sportu hráčův agent Pavel Paska.

Podle posledních informací je přestup již takřka hotovou záležitostí. Slepička v úterý s klubem podepíše smlouvu, v středu by se měl zapojit do přípravy.

Devětadvacetiletý Slepička přestoupil do Dinama Záhřeb ze Sparty v lednu 2009 za 30 milionů korun. Poslední půlrok strávil na hostování v druholigovém německém Fürthu. V chorvatském klubu má sice ještě rok platnou smlouvu, táhne ho to však domů. „Z osobních důvodů chce zpět do Česka,“ uvedl Paska.

Zklamaný Tomáš ŘepkaFoto Pavel Mazáč Sport

Kolem Slepičky kroužila také mistrovská Plzeň, o čemž Sport informoval již v pátek.

Z pohledu Sparty je také stále živo kolem kapitána Tomáše Řepky. Spekuluje se totiž o jeho letním odchodu, na startu přípravy se ovšem sedmatřicetiletý stoper objeví.

„Řekněte mi, kdo pořád vypouští, že jde někam do Dubaje? Mě nikdo nekontaktoval, s ním se nejednalo, o ničem nevím,“ pravil Paska, který se domnívá, že Řepka odkope na Letné i nadcházející sezonu.

Jenže velmi dobře informovaný zdroj potvrzuje to, co už Sport opakovaně psal. Vedení Sparty si vyhodnotilo, že se zkušeným bekem už pro příští sezonu nepočítá v základní sestavě a hledají řešení klidného rozchodu. „Jenže momentálně není žádný zájemce, takže se dostává do hry i varianta s vyplacením posledního roku smlouvy,“ tvrdí zdroj.



Přesto je reálná varianta Řepkova setrvání. Není totiž překvapením, že se na Letné obávají reakcí fanoušků, pokud by k rozvodu došlo jednostrannou cestou. Pro řadu z nich, a zejména ultras, je bývalý hráč Baníku stále nedotknutelnou hvězdou. Je pravděpodobné, že se tato záležitost nevyřeší během nejbližších dnů.

V jejím stínu tak zřejmě budou probíhat i další jednání o změnách v kádru. Už v sobotu Sport přinesl informaci o tom, že Sparta usiluje o hostování devatenáctiletého útočníka Matěje Vydru, který se zatím neprosadil v Udine. Letenský celek též předložil nabídku Interu Milán na Martina Jiráska, talentovaného záložníka, jenž působil v mládežnickém týmu slavného italského klubu.

Dalším na mušce je defenzivní záložník Marcel Gecov z Liberce. Někdejšího slávistu, který v neděli odehrál celé utkání proti Ukrajině na mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Dánsku, již Sparta oslovila.

Řepka bojuje o míč s Jindráčkem
Řepka bojuje o míč s Jindráčkem


„První nabídku jsme obdrželi, ovšem jsme teprve na začátku. Především jsme se dohodli, že během mistrovství Evropy nebudeme nic řešit, aby měl Marcel klid. Poté se k jednání vrátíme,“ vysvětlil Jiří Müller, hráčův agent.

Gecov je odchovancem Slavie, v lize však v jejím dresu nikdy nenastoupil. Rozehrál se na hostování v Kladně. V lednu 2008 přestoupil již coby majitel stříbrné medaile z juniorského MS 2007 do Liberce. V uplynulém ročníku patřil do základní sestavy Slovanu, v níž chyběl jen výjimečně.

Letnou s největší pravděpodobností opustí obránce Ondřej Švejdík. Ten přišel na Letnou letos v zimě z nizozemského Groningenu, nepřipsal si však ani jeden start. Další sezonu by měl strávit na ročním hostování v týmu nováčka Dukly. „Není to ještě dotažené, ale na devadesát procent to tak dopadne, jde už jen o formality. Sparta bude mít právo si hráče po půlroce stáhnout,“ řekl Švejdíkův manažer Müller.

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud