16. července 2011 • 18:20

Sparta padla. S Loko Vltavín ze třetí ligy

Autor: ČTK, kah
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE – Fotbalisté Sparty po sérii herně vydařených zápasů na rakouském soustředění hned v prvním duelu po návratu selhali. V přípravě podlehli nečekaně týmu Loko Vltavín, hrajícímu ČFL, na jeho půdě 1:2. Sparťané nezvládli vstup do utkání, brzy prohrávali o dva góly a bojovného soupeře už přehrát nedokázali. Jediný gól ligového vicemistra vstřelil Vacek z penalty.



Sparta dostala dva týdny před startem pořádnou facku. Souboj s tradičním tréninkovým soupeřem měl být lehkým duelem na úvod závěrečné domácí přípravy, která vyvrcholí ve čtvrtek generálkou s Jihlavou, jenže místo toho Letenským přibyly problémy.

V defenzivě znovu chyběl stoper Tomáš Řepka, ale jeho kolegové ve středu obrany ho nahradit nedokázali. Vltavín rychle vedl po hrubých chybách Sparty v rozehrávce 2:0, zatímco favorit své šance zahazoval.

Domácí dokázali rozdíl v kvalitě eliminovat zvýšeným důrazem, na který sice v závěru doplatili vyloučením Valáška, který viděl dvě žluté karty, ale Sparta se už na vyrovnání nezmohla. Po faulu na Kweukeho střídající Vacek snížil čtvrt hodiny před koncem z penalty na 1:2, ale na víc se český vicemistr už nezmohl.

Jakup Podaný předvádí míčová kouzla, zastavit se ho poouší David Pozníček
Jakup Podaný předvádí míčová kouzla, zastavit se ho poouší David Pozníček

První sparťanský trenér Martin Hašek neztratil klid, porážku ale označil za zbytečnou.

"Sám jsem podobné zápasy zažil jako hráč. Třetiligový tým se nabudí na silnějšího soupeře, my neproměníme několik šancí a pak už je složité se vrátit. Výsledek není příjemný, ale teprve najíždíme do finiše přípravy a mám ještě dost času na hledání ideální sestavy. V té dnešní žádnou souvislost nehledejte," řekl kouč po utkání novinářům.


"Soupeř nás nepřehrál, myslím, že jsme přehráli my jeho. Vytvořili jsme si šance, ale neproměnili jsme je," hodnotil sparťanský trenér přípravné utkání.

"Výkony některých hráčů pro mě byly zklamáním, ale jména vám teď říkat nebudu," naznačil Hašek nespokojenost s předvedenou hrou ale vzápětí dodal, že není důvod ke znepokojenosti.

"Jsme ve fázi, kdy teprve najíždíme na normální režim, za dvanáct dní máme první zápas. Únava se trochu roztáhne, menší motivace než soupeř, k tomu se přidá počasí. Tím to ale neomlouvám," dodal Hašek.

Loko Vltavín (ČFL) - Sparta Praha 2:1 (2:0)
Branky: 9. Franěk, 22. Předota - 75. Vacek z pen. ČK: 77. Valášek (Vltavín). Diváci: 1326.
Sestava Sparty: Kamenár - Kušnír, Zápotočný, Brabec, Pamič - Mareš (46. Vacek), Matějovský, Hušek (80. Sionko), Juhar (59. Podaný) - Kweuke, Kadlec (63. Lačný).

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud