23. září 2011 • 22:31

Hruškovi jsem pomohl do sestavy kola, smál se palič Dukly Lietava

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dukly Praha i v 8. kole první ligy potvrzovali, že v domácím prostředí jsou v ofenzivě velmi silní a proti Příbrami si vytvořili řadu šancí, nakonec se však do posledních chvil báli o výhru 2:1. Chyběla jim totiž větší efektivita v zakončení. Sám slovenský útočník Ivan Lietava nevyužil pět stoprocentních šancí a brankář Aleš Hruška ho přiváděl k šílenství.



"Neřekl bych, že jsem to spaloval. Prostě se mi to nepovedlo proměnit, protože mě vychytal brankář Hruška. Asi jsem mu pomohl do sestavy kola," řekl Lietava po utkání novinářům. "Kdyby se ještě chvíli hrálo, tak bych ten gól nakonec možná dal, ale důležité je, že se prosadili jiní a že se vyhrálo," dodal.

Opačné pocity měl gólman Hruška. Znovu ukázal, proč je v širším kádru reprezentace, ale byl zklamaný z porážky. "Jeli jsme si pro body, ale nepovedlo se. Po prospaném úvodu a vyloučení jsme se dostali zpátky do hry. Chtěli jsme to co nejdéle udržet 1:1 a zužitkovat brejk, ale místo toho jsme hned po pauze dostali gól," litoval Hruška.
Podle něj bylo klíčovým okamžikem zápasu odstoupení zraněného stopera Lukáše Hejdy už v 15. minutě. "Bylo to důležité, protože jsme hned vzápětí dostali gól po standardní situaci, při které mám zrovna Lukáše na důležitém místě. Kdyby tam byl, tak jsem přesvědčený, že bychom ten gól nedostali," mínil Hruška.

Podobně jako dnes si prý zachytal i v 1. kole na Slovácku. "Tentokrát tam bylo ale hodně situací, kdy na mě šel útočník v podstatě sám. A jestli se nepletu, tak to většinou vycházelo na toho Lietavu. Moc jsem ho neznal, ale věděl jsem, že na něj šly dobré reference, tak jsem si na něj dával pozor," přiznal gólman Příbrami.

Nejvíce si cení akrobatického zákroku proti Lietavově hlavičce k tyči. "To bylo asi zajímavé pro všechny. Vypadalo to hezky," usmíval se Hruška. "Musím říct, že tu hlavičku už jsem viděl v brance. Tam mě gólman naštval asi nejvíce," doplnil Lietava.

Slovenský útočník sice gól nedal, přesto se výrazně zapsal do utkání, když se zasloužil o vyloučení Pavla Ricky. "Míč se dostal za obranu, já si pro něj šel a on mě stáhnul. Podle mě jasná červená. Neměl se čemu divit," popsal 27. minutu.

Svými neproměněnými šancemi ale držel oslabenou Příbram stále ve hře. "Je pravda, že tam měli jednu tyčku, ale při pohledu na průběh zápasu by bylo asi nespravedlivé, kdybychom nevyhráli," dodala nedávná posila ze Žiliny.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud