5. října 2011 • 11:02

Straka navštívil Otu Černého. Po sezoně chci slyšet: OK, Franz!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

František Straka byl hostem pořadu Na slovíčko, který moderuje Ota Černý. Ve studiu ČT4 opět pronesl několik emotivních vět a poprosil sparťanské fanoušky, aby jeho rozhodnutí trénovat Slavii respektovali. "Snad si získám i příznivce sešívaných barev," zadoufal Straka.



O posledních angažmá
Přijetí některých nabídek bylo chybou. Lituji odchodu třeba na Krétu. Přišel jsem do prostředí, kde nebyly peníze, ale zato nepokoje. Dost často jsem přišel do klubů, které měly finanční problémy. Ale třeba v Austrálii jsem z "nobody" kluků udělal pět olympioniků a dneska podepisují lukrativní smlouvy. Mám zkrátka zkušenosti z X klubů a ty chci předávat dál.

O slávistické rodině
Celá moje rodina byla slávistická. Můj taťka byl slávista, já jsem taky fandil Slavii. Ale samozřejmě to, co jsem prožil ve Spartě, se nedá odpárat, ježišmarjá. Mám za sebou kus práce a navíc je dneska úplně jiná doba. Ke všemu jsem svůj krok probíral právě i s rodinou a přáteli. Všichni mi říkali: Franto, vždyť ty máš přece právo na práci. Když přijde taková nabídka, tak se neodmítá.

O posilování Slavie
V zimě přijde další step k tomu, abychom kádr zkvalitnili. Chceme Slavii dát náboj k tomu, aby fanoušek byl spokojený. A na konci sezony si všichni řekli: OK, Franz. Tohle je to, co jsme chtěli. Pojďme si popovídat.

O "svých" sparťanech
Chtěl bych všechny sparťany poprosit, aby respektovali tento krok, ponevadž za těch sedm let nebyl ani náznak toho, že bych se mohl vrátit zpátky na Letnou. Dokonce bylo řečeno, že Straka nepřichází v úvahu. Ten krok je vyloženě profesní. Já jsem profík se vším všudy a svoji práci budu dělat na plný pecky. Mám právo na práci.

Ota Černý na závěr
Františku, já vám držím palce. Jinak proto, že jsme letití kamarádi, jinak proto, že jste člověk, který fotbal miluje. Já vám držím palce, ať se vám daří.

ROZHOVOR O KONCEPCI
František Straka byl hostem pořadu Oty Černého.Foto ceskatelevize.cz

Černý:
"Františku, vy máte pověst velkého motivátora, ale nepotřebuje mít Slavie i koncepci?"
Straka: "Já bych to řekl asi takhle: Dneska koncepční práce... Co to je koncepční práce?"
Černý: "To máte pravdu! U nás ve fotbale to umí málokdo."
Straka: "Co to dneska je?! Můžeme o tom diskutovat, jak chceme. To je polemika. Jestli nebudete mít výsledky, tak je vám celá koncepční práce na nic. Dneska se musím postarat akorát o jednu věc - a to jsou výsledky! Můžeme diskutovat, co bych udělal, jak bych to chtěl udělat. Ale jestliže nebudu mít výsledky, tak ta mise bude neúspěšná. Musím se postarat o jednu věc - nastartovat tým, aby měl úspěšnost. A výsledky nakonec možná budou k tomu, abych já si našel cestu právě i k těm slávistickým fanouškům."
Černý: "Máte pravdu, že trenéři nejsou dobří a špatní, ale úspěšní a neúspěšní."
Straka: "Přesně tak."

František Straka byl hostem pořadu Oty Černého.
František Straka byl hostem pořadu Oty Černého.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud