14. dubna 2012 • 20:09

Musíme vše vyhrát, jinak hazardujeme s titulem, říká Vaclík

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Třetí jarní bodová ztráta v domácím zápase podle sparťanského brankáře Tomáše Vaclíka může ohrozit šance Pražanů v dostizích o ligový titul. Vaclík byl po dnešní remíze s Teplicemi 2:2 rozmrzelý. Sparta podle něj musí vyhrát posledních pět zápasů, pokud nechce skončit s prázdnýma rukama.



Pět zápasů a jen sedm získaných bodů; to je jarní vizitka Sparty v zápasech před vlastními fanoušky. "Jednoduše hazardujeme. Uvidíme, jestli ten bod ze zápasu proti Teplicím nakonec ještě bude dobrý. Každopádně jsme chtěli vyhrát a dostat konkurenci pod tlak. Místo toho se stal pravý opak, nechtěli jsme to dopustit, i když jsme všechno měli ve svých rukou," řekl Vaclík po utkání.

Zklamaný byl i proto, že Sparta dnes nedokázala navázat na minulou výhru v Liberci, po které se vrátila do čela ligy. V pondělí může být Sparta zase druhá, pokud Liberec vyhraje v Ostravě. A dotáhnout se může i zatím třetí Plzeň. Ta nyní na letenský tým ztrácí pět bodů, ale k dobru má nedělní duel na půdě posledního Žižkova.

Teplický kapitán Petr Lukáš brání Maria Holka
Teplický kapitán Petr Lukáš brání Maria Holka

"Budu to samozřejmě sledovat. A na dálku fandit Žižkovu a Ostravě," přál si Vaclík klopýtnutí konkurentů v boji o mistrovský primát.

Sparta podle Vaclíka doplácí také na špatnou obranu. V posledních čtyřech zápasech inkasovala šest branek, v domácích duelech s Teplicemi a Příbramí dostala po dvou brankách, od Plzně dokonce tři.

"Pokud chceme uhrát titul, doma nemůžeme dostávat dva góly. Musíme začít od obrany, uhrát nějakou nulu vzadu a od toho se odpíchnout. Je jasné, že posledních pět zápasů už musíme bezpodmínečně vyhrát," přál si Vaclík.

VIDEO: Parádní branka Kweukeho

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud