19. července 2012 • 12:16

Real je gigant, Sparta více rodinný klub, říká letenská posila Pablo Gil

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel z Realu Madrid, aby posílil pravou stranu obrany. V přípravných zápasech si Pablo Gil o místo v sestavě Sparty řekl. Ale zda dostane přednost před Vlastimilem Vidličkou, rozhodne patrně až víkendový Letní ligový pohár Prahy. Mezitím si zvyká na život v hlavním městě České republiky. „Je to úžasné místo,“ říká Gil.



Sparta si nejprve pozvala Pabla Gila na testy. Když uspěl, neváhala s ním podepsat smlouvu. Spokojený s přestupem je i samotný hráč, pro kterého byl výběr klubu nejdůležitějším kritériem.

„Ve Spartě se buduje tým postavený na mladých hráčích, kteří mají motivaci, velkou chuť vyhrávat, zlepšovat se, něco dokázat. Prostředí je skvělé,“ těší španělského beka.

K rozhodnutí upsat se letenskému celku ho přesvědčil také přístup všech lidí v klubu. „Chovají se ke mně úžasně. Na Letné panuje dobrá atmosféra.“

Dalším důvodem je fakt, že Sparta má nejvyšší cíle. Chce získat mistrovský titul a uspět na mezinárodní scéně, tedy v Evropské lize.

„Bojovat ve sparťanském dresu o titul a základní skupinu Evropské ligy je pro mě obrovská výzva a motivace. Evropské poháry bych si na podzim zahrál velmi rád,“ přiznává.

Pablo Gil bude bojovat o místo na pravé straně obrany Sparty spolu s Vlastimilem Vidličkou.
Pablo Gil bude bojovat o místo na pravé straně obrany Sparty spolu s Vlastimilem Vidličkou.

Ovšem porovnat Spartu a Real Madrid, to je podle Gila nesmírně těžké. Přesto říká: „Real je největší klub na světě. Velkou roli tam hraje obchod. Je to gigant, kolos. Sparta je více rodinným, řekl bych pohodlným klubem. Všichni se znají. Cítím tu ideální podmínky pro můj další rozvoj.“

Aby došlo ke stoprocentní spokojenosti i v soukromém životě, hledá si vlastní bydlení. „Věřím, že na zabydlení brzy dojde. Praha je úžasné místo pro život. Alespoň jsem jí tak zatím poznal,“ pochvaluje si sparťanská posila.

Velký rozhovor s Gilem najdete v pondělním deníku Sport!

O víkendu startuje premiérový ročník turnaje Letní ligový pohár Prahy, který se odehraje v areálu Loko Vltavín. V sobotu od 11:00 se střetne Sparta s Viktorií Žižkov, od 17:00 je na programu duel Vltavína s Bohemians 19:00. V neděli se odehraje zápas o 3. místo (11:00) a finále (17:00).

Rozpis utkání, 21. července:
11.00 AC Sparta Praha – FK Viktoria Žižkov
17.00 Bohemians 1905 – FK Loko Vltavín

22. července
11.00 Zápas o třetí místo
17.00 Finále

Harmonogram nedělního finálového dne:
10:00   otevření areálu veřejnosti
11:00   utkání o 3. místo
13:00   start hlavní části Fanprogramu - spuštění hudební produkce a otevření stánků klubů, Prahy 7, Nike, Neberte nám naši hru, Oficiálního fanclubu české fotbalové reprezentace
14:00   autogramiáda Bohemians 1905
14:15   start fotbalových soutěží pro fanoušky - ve hře budou permice, dresy, šály i možnost střetnout se na X-Boxech s hráči Sparty a Bohemky
14:45   autogramiáda AC Sparta Praha
15:30   autogramiáda historických osobností
16:15   souboje na Xboxech 360 s hráči AC Sparta a Bohemians 1905
17:00   FINÁLE

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud