23. července 2012 • 20:35

Baník má problém, proti Slavii nemůže hrát ani ve Vítkovicích

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Zápas druhého kola fotbalové ligy mezi Ostravou a Slavií se možná bude hrát v jiném termínu. Fotbalová asociace ČR totiž neschválila pro jeho pořádání Městský stadion ve Vítkovicích, na kterém se mělo utkání původně odehrát v sobotu 4. srpna kvůli rekonstrukci hrací plochy na Bazalech.



Ostrava má pouze dvě možnosti. Buď se se Slavií dohodne na náhradním termínu a zápas už sehraje na novém trávníku na Bazalech, nebo bude muset pro utkání v původním termínu vybrat jiný stadion, který splňuje prvoligová kritéria.

"Se Slavií jednáme o tom, že bychom zápas sehráli v náhradním termínu. Navrhli jsme nějaké termíny a uvidíme, jestli se dokážeme dohodnout," řekl ČTK předseda představenstva ostravského klubu Petr Šafarčík.

Škrt přes rozpočet Baníku udělal začátek přestavby vítkovického stadionu. Bagry v minulém týdnu strhly betonové ochozy, hlediště má nedostatečnou kapacitu a nesplňuje parametry projektu Stadiony 2012.

Pokud by se kluby nedohodly na novém termínu, musel by Baník hledat pro tento zápas azyl v jiném městě. V úvahu přicházejí například Olomouc nebo Uherské Hradiště. "Věříme, že zvítězí první varianta a do jiného města nebudeme muset," podotkl Šafarčík.

Tráva domovského stadionu na Bazalech v létě prošla generální rekonstrukcí. Podle původních plánů na ní chtěl Baník poprvé nastoupit ve čtvrtém kole proti Plzni.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud