Pavel Janega
28. října 2012 • 21:10

Červená vteřinu před koncem. Ani jsem ho netrefil, divil se Vácha

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lukáš Vácha vyfasoval na Spartě červenou kartu, která mrzí o to víc, že přišla pár vteřin před ukončením zápasu. Liberecký záložník verdiktu nerozuměl a nad kartami se podivoval. "Rozhodčí napsal do zápisu úplně něco jiného, než co říkal na hřišti," uvedl po zápase, ve kterém zvítězili Letenští 2:1.



"Červená karta háže stín na můj výkon. Nejsem rád, že jsem byl v poslední minutě vyloučen. Je to za čtrnáct dní podruhé, to je špatně," mrzelo Lukáše Váchu.

Rozhodčí okamžitě po vašem vyloučení ukončil zápas. Chtěl jste po něm nějaké vysvětlení?
"O to vyloučení ani tolik neběží. Musíte se podívat, za co mi dal hned po prvním faulu žlutou kartu v úvodu zápasu. Říkal, že viděl faul na Maria Holka, že jsem hrál loktem. Já mu na to řekl, že kdybych hrál loktem, tak už by nevstal nebo by měl nějakou tržnou ránu. Pak do zápisu uvedl, že jsem Holka zasáhl ramenem. To mě mrzí víc. Ale u té druhé karty jsem šel na zem, Venca Kadlec to posunul, vyskočil a ani jsem ho netrefil... Jenže oni to posuzují jako nebezpečnou hru."



Myslíte si, že jste u rozhodčích zaškatulkován jako sběrač karet?
"Táta mi teď psal, že to byla jubilejní 30. karta v lize. Ale zapracoval jsem na tom. Předtím v Brně jsem jen hasil chybu a stáhnul hráče. Teď na Spartě to byly dvě žluté. Nevím, jestli jsem zaškatulkovanej, spíš to bude tím mluvením nebo tím, že jsem výbušnej."

V hlavičkovém souboji Jarošík se ŠtajneremFoto Michal Beránek (Sport)


Byl jste jako bývalý slávista hodně namotivovaný na Spartu?
"Sparta hraje Evropskou ligu, my jako obhájce titulu jsme také prestižní tým, takže motivace prostě už je daná tímhle. Slavii mám v srdci, ale že bych kvůli tomu byl speciálně motivovaný na Spartu, že bych to chtěl strhat, to tak není."

Čím si vysvětlujete chyby po standardkách, po nichž jste inkasovali?
"U první branky byl Jarošík úplně sám. Šlo o jasnou chybu, protože zakončil nohou. Kdyby to aspoň bylo třeba nůžkami, ale takhle při zemi je to špatně. Po té druhé brance se Honza Blažek omlouval, že to nepohlídal. To nás srazilo. Zvláště, když v minulé sezoně jsme ze standardky neinkasovali snad ani jednou."

Řeší dnešní porážka něco ve hře o titul?
"Máme sedm bodů ztrátu, tak uvidíme. Neměli bychom ale házet flintu do žita."

Kušnír se snaží zastavit Holk
Kušnír se snaží zastavit Holk

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud