22. května 2013 • 19:50

Slavia pod Petroušem jede! Budějovice zničil hattrickem Mičola

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Českých Budějovic prohráli ve 28. kole první ligy na hřišti Slavie Praha 0:3 a výrazně se jim vzdálila záchrana. Jihočeši zůstali na posledním místě tabulky a na čtrnáctou Příbram ztrácejí dvě kola před koncem sezony pět bodů.



 O vítězství Slavie dnes rozhodl svým premiérovým hattrickem v nejvyšší soutěži Tomáš Mičola. Pražané tak vyhráli pod trenérem Michalem Petroušem i třetí zápas.

Jihočeši se v případě výhry mohli dostat před Hradec na patnácté místo tabulky a výrazně oživit naděje na udržení, většinu času ale tým bojující o záchranu moc nepřipomínali. Převahu si vytvořila Slavia a hosté se museli hlavně bránit.

Domácí zprvu hrozili především střelami ze střední vzdálenosti. Nejprve třikrát netrefili bránu, jednou po Mičolově střele s přispěním teče. V 25. minutě už musel Daněk zasahovat, Gecovův pokus k tyči vytlačil na roh.

Vzápětí už domácí vedli. Hubáčkův centr sklepl Vošahlík pro Mičolu a ten přízemní střelou k tyči překonal hostujícího gólmana. České Budějovice zvýšily aktivitu až za nepříznivého stavu a ve 33. minutě mohly srovnat. Javorek po Sandrově vysunutí obešel Čontofalského, z úhlu ale trefil jen tyč. Z následné dorážky pak Táborský vysoko přestřelil.

Místo pokusu o zvrat se po přestávce Jihočeši zcela sesypali. Ve snaze srovnat otevřeli hru a domácí tak mohli podnikat útoky do otevřené obrany. Ve velké šanci selhal Vošahlík, jehož při samostatném úniku vychytal Daněk.

V 55. minutě už ale slávisté zvýšili vedení. Zmrhal našel Mičolu a Daňkovi jeho střela z úhlu prošla do sítě. Domácí záložník tak navázal na dvě trefy z posledního domácího duelu s Jabloncem, který Pražané vyhráli vysoko 5:1.

Mičola však neměl dost a v 63. minutě zkompletoval svůj první ligový hattrick, když po Škutkově prodloužení trefil přesně horní roh branky. Dynamo se zcela položilo a jen díky Daňkovi a nedůrazu domácích útočníků neodjelo domů s ještě vyšší porážkou.

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 5. • 18:00
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
3:0
ONLINE
22. května
18:00
SK Dynamo České Budějovice
SK Dynamo České Budějovice
Góly

Domácí: 26. Mičola, 55. Mičola, 63. Mičola

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čontofalský – Dostál, Bortel, Hubáček, Čonka – Vošahlík (72. Koreš), Zmrhal, Gecov, Kisel, Mičola (81. Skácel) – Škoda (60. Škutka)

Hosté: Daněk – Klesa, Lengyel, Machovec, Hanzlík – Hora, Javorek (46. Wermke), Rýdel (83. Novák), Sandro – Táborský, Linhart (34. Benát)

Náhradníci

Domácí: Rakovan, Dobrotka, Skácel, Šimeček, Petrák, Koreš, Škutka

Hosté: Rojík, Novák, Halama, Ježdík, Wermke, Benát

Karty

Domácí: Kisel

Hosté: Táborský

Rozhodčí

M. Paták – Moláček, J. Paták

Stadion

Eden Arena, Praha - Vršovice

Návštěva

6456 diváků

Kapitán Slavie Karol Kisel bojuje o míč s budějovickým Filipem Rýdelem
Kapitán Slavie Karol Kisel bojuje o míč s budějovickým Filipem Rýdelem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud