8. srpna 2013 • 12:12

Ujfaluši se už upsal Spartě: Vracím se pro český titul

Autor: pta, iSport.cz, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | A je to potvrzeno! Dnes dopoledne podepsal Tomáš Ujfaluši se Spartou ročním smlouvu s opcí. A před novináři také prozradil, s jakým předsevzetím se vrací zpátky. „Chtěl bych vyhrát český ligový titul,“ uvedl bývalý reprezentační obránce, který zapózoval se svým novým dresem s číslem tři.



Vizitka Tomáše Ujfalušiho
Věk: 35 let
Dřívější kluby: Rýmařov (1988-91), Olomouc (1991-2000), Hamburk (2000-04), Fiorentina (2004-08), Atlético Madrid (2008-11), Galatasaray Istanbul (2011-13)
Reprezentace: 78 zápasů/dva góly (2001-08)
Největší úspěchy: bronz na ME 2004, účastník MS 2006 a ME 2008; stříbro na ME do 21 let 2000; vítěz Evropské ligy a Superpoháru 2010; 2x vítěz turecké ligy (2012-13)

V české lize dosud nastupoval pouze za Olomouc, ale při návratu ze zahraniční připadala pro Ujfalušiho pouze jediná možnost – Sparta. „Byla to jediná varianta. Jednání probíhala už nějakou dobu,“ prohlásil Ujfaluši.

Přitom pětatřicetiletý zadák minulý týden tvrdil, že by rád na konci kariéry zkusil ještě jedno angažmá v zahraničí.

Co se tedy v Ujfalušiho uvažování za krátkou dobu změnilo? „Vůbec nic. Já jsem měl v hlavě srovnaný, kde chci hrát. Bylo lepší, když jste se to dozvěděli dnes a ne pár dní zpátky,“ vysvětlil vítěz Evropské ligy s Atlétikem Madrid.

Ujfaluši ještě přesně nedokázal říct, kdy nastoupí po roční zápasové pauze. „Cítím se fit. Zítra začínám trénovat s kondičním trenérem. Nechci říct, že budu připravený za dva, tři týdny k zápasové zátěži, ale možné to je.“

Na přímý dotaz, zda stihne šlágr s Plzní, odpověděl: „To ukáže čas.“

Tomáš Ujfaluši se na rok upsal fotbalové Spartě
Video se připravuje ...

O potenciálu Sparty má Ujfaluši navzdory brzkému vyřazení v Evropské lize vysoké mínění. „Je to historicky nejslavnější klub v české lize. Mají velmi silný a mladý kádr,“ potěšilo Ujfalušiho. A jsou to další důvody, proč kývnul na nabídku letenského klubu.

Do Sparty přišel jako stoper, byť v minulosti nastupoval i na pravém kraji obrany. „Už mi je pětatřicet let, taky jsem byl zraněný. Pravou stranu bych raději nechal mladším a spíš si stoupnul do středu a tam to řídil,“ uvedl.

Zároveň si ale uvědomuje, že bude prvním na ráně, pokud se Spartě nebude výsledkově dařit. „S tím počítám. Za poslední roky jsem byl vždycky jeden z nejstarších hráčů. A když něco nešlo, hodně se mluvilo o mně.“

Ve Spartě vyfasoval Tomáš Ujfaluši dres s číslem tři
Ve Spartě vyfasoval Tomáš Ujfaluši dres s číslem tři

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud