18. srpna 2013 • 11:59

HOTOVO! Sparta potvrdila, že útočník Kadlec odchází do Frankfurtu

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhá sága je u konce. Fotbalový útočník Václav Kadlec si zahraje bundesligu. Sparta potvrdila, že odchází do Eintrachtu Frankfurt, kde podepíše čtyřletou smlouvu. V Německu bude oficiálně představen v pondělí.



Václav Kadlec v sobotu proti Plzni odehrál za Spartu poslední utkání. Už dnes odcestuje do Frankfurtu, kde se doladí poslední detaily smlouvy. Podle informací deníku Sport se transferová částka vyhoupne přes 100 milionů korun. Další bonusy by Spartě připadly podle toho, jak se Kadlecovi bude v novém působišti dařit. Zároveň by participovala na dalším transferu.

"Loučení je vždycky takové horší. Mám smíšené pocity. A jestli budu ve Frankfurtu hrát? Mám výhodu, že mohu nastoupit na jakémkoliv ofenzivním postu," prohlásil Kadlec na nedělní tiskové konferenci. "Už jsem rozloučil i se spoluhráči a trenérem Vítězslavem Lavičkou, když jsem přišel ráno na trénink. Ještě za nimi zajdu, než odpoledne odjedu do Frankfurtu."

Kadlec je z nadšený z toho, do jakého soutěže přichází. Zopakoval, že o přesun do bundesligy hodně stál. Frankfurt dokonce upřednostnil před kluby z anglické Premier League a Ruska!

"Tým z Ruska je účastníkem Ligy mistrů a z Anglie se ozval velmi dobrý klub. Nemůžu je zde ale jmenovat," naznačil hráčův agent Pavel Paska. "Rozhodovali jsme se dlouho a vybrali bundesligu. Vzali jsme klub z první osmičky, protože jdeme pomalou cestou sportovního růstu. Kdyby šel třeba do Bayernu nebo Dortmundu, prosadit by se by bylo dvakrát těžší."

Kadlec uniká Procházkovi
Kadlec uniká Procházkovi

Sparta – a především její majitel Daniel Křetínský – ale dlouho nechtěli o prodeji Václava Kadlece ani slyšet. I díky jejímu odmítavému postoji se nakonec nabídka Frankfurtu několikrát navýšila. "Eintracht za Václava hodně dlouho bojoval a vydržel odmítavý postoj Sparty," prozradil Paska.

"V našem zájmu totiž nebylo, aby odešel," doplnil Jakub Otava, člen sparťanského vedení. "Vážíme si toho, jak tady Vašek pracoval a vystupoval. Ale Frankfurt neustále navyšoval nabídku."

Sparta zdůraznila, že v případě tohoto transferu nejde o finance, nýbrž o umožnění Kadlecovi dalšího vývoje kariéry. "Přestup do bundesligy je vždycky prestižní," dodal Otava.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud