29. ledna 2014 • 10:52

Snad toho nebudu litovat, přeje si Kušnír po přestupu do Kazachstánu

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě se kolem něj točily kluby z Německa jako Kolín nad Rýnem či Kaiserslautern, jenže obránce Ondřej Kušnír si v závěru ledna překvapivě vybral kazašský Tobol Kostanaj. Odchod ze Slovanu mu umožnila klauzule ve smlouvě, že v případě nabídky bude moci od Nisy odejít.



„Určitě se o Německu mluvilo, jenže jsem o tom slyšel jen od manažerů. Nic konkrétního jsem na stole neměl. Udělal jsem tento krok, doufám, že toho nebudu litovat a že jsem udělal správně,“ přeje si Ondřej Kušnír, který s kazašským mužstvem podepíše smlouvu na deset měsíců.

„Proč Kazachstán? Přišla konkrétní nabídka a hlavně trenéři Tobolu mi osobně volali s tím, že o mě mají velký zájem. To potěší a je to důležité. Klub má i velké ambice. Chtěli by bojovat o titul. Štěpán Kučera už tam nějaký rok je (hraje tam i Jiří Jeslínek) mi to doporučil. Oba znám ze Sparty. Jsou rádi, že tam za nimi jdu,“ přiznal 29letý pravý obránce.

Kušnír ve středu dopoledne nasedl na Letišti Václava Havla do letounu směr Turecko, kde se kazašský celek připravuje na sezonu. V Kazachstánu totiž momentálně panují velké mrazy přesahující i 30 stupňů pod nulou.

„S klubem jsme se zatím domluvili na smlouvě na deset měsíců s tím, že v létě uvidíme, kam to bude směřovat. Záležet bude i na mě, jak to tam budu zvládat. Pokud bude vše na dobré cestě, jsme domluveni, že bychom prodloužili smlouvu o další rok nebo dva,“ dodal bek, jenž zároveň nezastírá, že velkou roli sehrály i peníze.

„Také hrály velkou roli, samozřejmě. Člověk nehraje fotbal věčně. Je to však i nová zkušenost, nová země,“ uzavřel bek s čtyřmi reprezentačními starty, jemuž odchod umožnila výstupní klauzule ve smlouvě, že v případě konkrétní nabídky bude moci ze severočeského klubu odejít. Ondřej Kušnír speciálního dodatku nyní využil.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud