21. června 2013 • 14:36

Exotická náhrada za Pamiče? Do Sparty míří Afričan mluvící polsky

Autor: kub, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Linky mezi pražskou Spartou a Chievem Verona jsou nyní rozžhavené doběla. Na Letnou se z Itálie vrací záložník Kamil Vacek, opačným směrem by mohl zamířit levý bek Manuel Pamič. Vicemistr už má dokonce za chorvatského zadáka vyhlédnutou náhradu. Je jí sedmadvacetiletý reprezentant Zimbabwe Costa Nhamoinesu ze Zaglebie Lubin.



Rodáka z Harare, který mluví dobře anglicky, francouzsky a polsky, Spartě doporučil český kouč Zaglebie Lubin Pavel Hapal.

„Typově je to hráč, kterých na zdejších hřištích moc neběhá. Jeho výhodou navíc je, že nepotřebuje dlouhou adaptaci, protože se bez problémů domluví třemi jazyky včetně polštiny a do tajů češtiny se tak dostane velmi rychle,“ říká hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

Smlouva v Zaglebie Lubin mu vyprší na konci června, Nhamoinesu si tak jako volný hráč může vybírat z více nabídek. Sparta má prý jednoznačně přednost.

„Mohl jít do Ruska, na Ukrajinu i do Turecka, ale on si přeje přestoupit do Prahy, kterou si oblíbil při několika soukromých návštěvách po boku svých českých klubových spoluhráčů,“ připomíná Kolář fakt, že Afričan v Lubinu působil společně s Michalem Papadopulosem a Jiřím Bílkem. „Navíc do Sparty ho láká i možnost pravidelně hrát evropské poháry.“

Na jednání s vedením Sparty o přestupu by měl Nhamoinesu dorazit do Prahy v neděli.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud