2. června 2014 • 15:57

Jeden útočník stačí! Němci berou na MS jen veterána Kloseho

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Seznam útočníků v nominaci německých fotbalistů na MS v Brazílii je hodně stručný. Na šampionát vyráží veterán Miroslav Klose… a už nikdo jiný. Trenér Joachim Löw dnes uzavřel nominaci a z kádru vyškrtnul tři jména. Neznamená to, že na hrotu nemá na výběr. Na mistrovství hodlá využít kromě Kloseho hráče, kteří ve svých klubech plní roli ofenzivních záložníků.



V roli útočníka se při nedělním přátelském utkání proti Kamerunu (2:2) představil Mario Götze z Bayernu Mnichov. Jako další alternativy se nabízejí Lukas Podolski z Arsenalu, André Schürrle z Chelsea, či hvězda Bayernu Thomas Müller.

Klosemu se na velkých turnajích tradičně velmi daří. Letos mu stačí dát jeden gól a vyrovná se nejlepšímu střelci v historii MS Ronaldovi . Právě kvůli skvělé bilanci z předchozích šampionátů Löw na Kloseho nezapomněl. „Miro má na velkých turnajích pokaždé špičkovou formu. Přestože byl zraněný, jsem přesvědčený, že může týmu pomoci,“ vysvětlil německý kouč už dřív.

V týmu se udržel levý bek Erik Durm, jenž v utkání s Kamerunem nastoupil za reprezentaci poprvé. Nechybí ani kapitán Philipp Lahm s brankářem Manuelem Neuerem a záložníkem Bastianem Schweinsteigerem , kteří doléčují menší zranění.

Löw je s dosavadním průběhem přípravy spokojený. „Ve všechny hráče mám stoprocentní důvěru. Máme správný mix mládí a borců s mnoha zkušenostmi. Na každý post máme dvě alternativy,“ tvrdil Löw, jehož tým čeká před nedělní cestou do Brazílie ještě páteční příprava s Arménií.

Brankáři: Manuel Neuer (Bayern Mnichov), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover).

Obránci: Jerome Boateng, Philipp Lahm (oba Bayern Mnichov), Kevin Grosskreutz, Erik Durm, Mats Hummels (všichni Dortmund), Benedikt Höwedes (Schalke), Per Mertesacker (Arsenal/Angl.).

Záložníci: Julian Draxler (Schalke), Matthias Ginter (Freiburg), Mario Götze, Toni Kroos, Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger (všichni Bayern Mnichov), Christoph Kramer (Mönchengladbach), Sami Khedira (Real Madrid/Šp.), Mesut Özil, Lukas Podolski (oba Arsenal/Angl.), Marco Reus (Dortmund), Andre Schürrle (Chelsea/Angl.).

Útočník: Miroslav Klose (Lazio/It.).

 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud