21. června 2014 • 16:10

Hrůzný moment! Hráč utrpěl otřes mozku, přesto odmítl střídat

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Velkou dávku obětavosti, ale podle svých slov i šílenství, předvedl Uruguayec Álvaro Pereira proti Anglii. Poté, co dostal do hlavy tvrdý úder kolenem, ho týmový lékař přesvědčoval, aby se na hřiště nevracel, že vzhledem k otřesu mozku vážně ohrožuje své zdraví.



 Pereira však v zápalu boje trval na tom, že bude pokračovat ve hře, a pomohl týmu k výhře 2:1 a udržení naděje na postup. Po zápase přiznal, že se musel zbláznit.

K situaci došlo v 62. minutě, když se Pereira vrhl skluzem pod nohy anglického záložníka Raheema Sterlinga. Ten při snaze vyhnout se skluzu trefil Pereiru kolenem do spánku. Osmadvacetiletý záložník zůstal bezvládně ležet a spoluhráči okamžitě volali lékaře, jelikož se zdálo, že je v bezvědomí.

Jenže po krátkém ošetření Pereira nejprve odmítl nosítka a následně i střídání, ačkoli měl otřes mozku. Ani přemlouvání lékaře nepomohlo. Hráč trval na tom, že se vrátí na trávník Areny Corinthians v Sao Paulu, kde hraje za konkurenční FC Sao Paulo.

„Byl to moment šílenství. Měl jsem závratě, ale v zápalu boje a horkou hlavou jsem nebyl schopen rozumně uvažovat. Byl jsem blázen,“ přiznal po zápase Pereira. „Doktorovi jsem se omluvil, protože vím, že jen dělal svou práci a zajímal se jen o mé zdraví,“ doplnil.

Gólmana Fernanda Musleru nepřekvapilo, že se Pereira na hřiště vrátil. „On prostě miluje reprezentační dres, a pokud jen trochu může, tak chce hrát. On by nikdy dobrovolně ze hřiště neodešel.“

VIDEO: Álvaro Pereira dostal kolenem do hlavy

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud