Jonáš Bartoš
28. března 2011 • 18:11

Bílek chystá změny: Dva hroty a Morávka

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útok, útok a zase útok. Trenér české reprezentace Michal Bílek před utkáním evropské kvalifikace s Lichtenštejnskem (úterý 17:30) slibuje mnohem ofenzivnější styl, než s jakým jeho tým vyrukoval ve Španělsku.



„Musíme nastoupit se zaujetím, přidat herní kvalitu směrem dopředu. Věřím, že to zvládneme a uspějeme,“ prohlásil na pondělní předzápasové konferenci v Českých Budějovicích. Neúspěch si nepřipouští, stejně jako reprezentační kapitán Tomáš Rosický.

Proti 143. týmu světa čeká Bílkovu družinu úplně jiný zápas, než jaký odehráli v pátek ve Španělsku. Tentokrát budou muset hráči výrazně přidat v ofenzivní činnosti, budou muset tvořit směrem dopředu. Bílek potvrdil, že tentokrát na hřiště od prvních minut vyšle dva hroty.

„Nastoupíme se dvěma útočníky. Chceme hrát podobným stylem, jako jsme předvedli v říjnu u nich,“ připomněl Bílek podzimní výhru 2:0. Tenkrát ukázal na dvojici Kadlece s Necidem, sázka na mladíky se mu vyplatila. Český tým vyhrál 2:0 a získal důležité tři body.

Na jaké útočníky ukáže tentokrát, neprozradil. Milan Baroš jen vyklusával, stále má potíže s bolavým palcem na noze. „Lehké problémy má,“ potvrdil Bílek. Proto ani jedno jméno do útoku zatím není jisté. „U některých jmen ještě váhám,“ přiznal reprezentační kouč.

V sobotu si šli fotbalisté po cestě jen zaklusat, v neděli dostali volno
V sobotu si šli fotbalisté po cestě jen zaklusat, v neděli dostali volno

Podle složení týmů při tréninku by od prvních minut měl v záloze nastoupit Jan Morávek. Tvůrce hry Kaiserslauternu doplní zkušenou trojici Plašil, Hübschman, Rosický. Obraná čtveřice s největší pravděpodobností zůstane stejná jako v Granadě. Půjde tedy o osvědčená jména Pospěch, Sivok, Hubník, Kadlec.

Stadion prvoligového Dynama netrpělivě čeká na historicky první představení české reprezentace v Českých Budějovicích. Utkání národního týmu je svátkem pro celé město, lístky zmizely bleskovou rychlostí. Střetnutí je zároveň i dárkem pro Karla Poborského. Dlouholetá opora české reprezentace a současný majitel klubu ve středu oslaví 39. narozeniny.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud